Tilbage
Tomatsuppe

Tomatsuppe

Tilberedningstid : 60 Minutter
6 personer
Smager som den tomatsuppe, man får på en god italiensk restaurant.

Ingredienser

  • 3 gulerødder (300 g. renset)
  • 3 store røde peberfrugter (700 g.)
  • 1/2 stor grøn peberfrugt
  • 500 g. friske tomater
  • 2 løg (250 g.)
  • 1 l. god kyllingefond
  • 3 dåser gode flåede tomater
  • 1 lille dåse tomatpure (70 g.)
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g. champignon
  • 4 dl. fløde
  • 2 tsk. god balsamicoeddike
  • Evt. 3 spsk. portvin
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 1/2 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. salt

Instruktioner

  1. Du kan tilberede grøntsagerne på tre måder. Bedste resultat fås ved at grille dem. Alternativt kan de steges i olivenolie, til de har fået farve. Har man travlt, kan man blot skære alle grøntsager i mindre stykker og lader dem simre i kyllingefonden.
  2. Har du tid og en grill, så gør som følger:
  3. Skræl gulerødderne og vask tomater og rød og grøn peber.
  4. Kom hele gulerødder, champignon, tomater, grøn og rød peber og løg med skræl på grillen.
  5. Grill det hele til alt har fået farve på alle sider.
  6. Læg de røde og grønne peber i et fad og dæk grundigt til med staniol.
  7. Kom de grillede tomater og champignon op i en gryde.
  8. Skær gulerødderne i 4-5 stykker og kom dem i gryden.
  9. Tag skrællen af løgene, skær løgene i kvarte og kom i gryden.
  10. Dæk grøntsagerne med 1 liter kyllingefond og sæt til at simre.
  11. Tag de røde og grønne peber, pil skindet og enden af, og rens dem for kerner.
  12. Kom peberfrugterne op i gryden.
  13. Vælger du ikke at bruge din grill, så steg i stedet grøntsagerne eller kom dem bare i gryden til din kyllingefond.
  14. Riv hvidløget og kom i gryden.
  15. Kryder med basilikum oregano, timian, salt og peber.
  16. Tilsæt tre dåser flåede tomater.
  17. Tilsæt tomatpure.
  18. Lad det hele simre i en halv times tid.
  19. Blend det hele med din stavblender.
  20. Si suppen gennem et dørslag.
  21. Tilsæt fløden.
  22. Smag til med balsamicoeddike, portvin og salt og peber.
  23. NB: Suppen kan fint fryses - særligt hvis du fryser ned uden at have tilsat fløden.