Tilbage
Flammkuchen/Tarte flambee
Flammkuchen/Tarte flambee

Flammkuchen/Tarte flambee

Tilberedningstid : 15 Minutter
4 pizza
Den klassiske spise fra Alsace - med lidt personlige modifikationer.

Ingredienser

  • Pizzadej eller dej til flammkuchen (se opskrift under pizzadej her på siden)
  • 200 g. rømme (alternativt creme fraiche)
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 lime
  • salt og peber
  • 2 løg
  • 150 g. serranoskinke (eller bacon)
  • 150 g. revet emmentaler
  • 100 g. champignon
  • Olivenolie
  • Evt. persille til pynt

Instruktioner

  1. Se opskriften på dej til flammkuchen under "Pizzadej" her på hjemmesiden.
  2. Jeg bruger rømme, når jeg laver flammkuchen (kan købes i irma). Det har en mere ren og fed/flødeagtig smag end creme fraiche, som dog også kan bruges.
  3. Rømmen krydres med 1 fed revet hvidløg, saften fra en halv lime og smages til med salt og peber.
  4. I stedet for det klassikse spæk/bacon bruger jeg serranoskinke. Det giver det samme til smagen, og er lettere at arbejde med.
  5. Løget skæres i tynde halve ringe.
  6. Serranoskinke/spæk skæres i små tern.
  7. Champignon skæres i tynde skiver.
  8. Form og bagning:
  9. I modsætning til pizza, skal kanten på en flammkuchen ikke være for stor. Derfor kan dejen rulles ud med en kagerulle. Former man dejen med fingrene, skal man sørge for, at kanten bliver så tynd og lav som muligt.
  10. Fordel et tyndt lag rømme ud over dejen, så der kun er en kant på ca. 1 cm. fri.
  11. Fordel en håndfuld løg.
  12. Fordel en håndfuld serranoskinke.
  13. Fordel en lille håndfuld emmentaler.
  14. Fordel en lille håndfuld champignon.
  15. Afslut med lidt olivenolie.
  16. Bag i ovnen på en pizzasten ved højest mulige varme (over 250 gr.).
  17. Pynt evt. med lidt persille lige før servering.