Tilbage
Signaturpizza

Signaturpizza

Tilberedningstid : 15 Minutter
4 pizza
Min egen opfindelse - den kan godt anbefales!

Ingredienser

  • Pizzadej eller dej til flammkuchen (se opskrift under pizzadej her på siden)
  • 200 g. Rømme (alternativt creme fraiche)
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 lime
  • salt og peber
  • 1-2 store røde æble
  • 1 spsk. god æbleeddike
  • 1 pakke bacon
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 2 skiver rugbrød
  • Olivenolie
  • Frisk persille til pynt

Instruktioner

  1. Creme fraiche eller Rømme (kan købes i Irma) krydres med 1 fed revet hvidløg, saften fra en halv lime og smages til med salt og peber.
  2. Bacon steges på en pande til det er sprødt - gem panden med fedtet til rugbrødet.
  3. Når bacon er afkølet hakkes det fint.
  4. Hak rugbrødet meget fint (riv det evt. på et rivejern).
  5. Rist rugbrødskrummerne i baconfedtet til de er helt sprøde.
  6. Hak rosmarin fint.
  7. Skær æblet, så du har 4 skiver pr. pizza (skal være ca. 1/2 cm. tykke).
  8. Resten af æblet skæres i små tern og vendes i æbleeddiken.
  9. Hak persillen groft.
  10. Tilberedning af pizza og bagning:
  11. Ved denne pizza må kanten gerne være meget tynd. Derfor kan dejen evt. rulles ud med kagerulle. Former man dejen med hænderne, skal man sørge for, at kanten bliver så tynd og lav som muligt.
  12. Fordel et tyndt lag rømme ud over dejen, så der kun er en kant på ca. 1 cm. fri.
  13. Læg 4 skiver æble på pizzaen.
  14. Drys med hakket rosmarin.
  15. Afslut med lidt olivenolie.
  16. Bag i ovnen på en pizzasten ved højest mulige varme (over 250 gr.).
  17. Efter bagning drysse en lille håndfuld af henholdsvis rugbrødskrummer, bacon, æbletern og persille over pizzaen.