Tilbage
Cracker pizza med ærtepure og bacon

Cracker pizza med ærtepure og bacon

Tilberedningstid : 15 Minutter
1 pizza
En herlig version. Sødme fra ærter og pære blander sig med salt umami fra bacon.

Ingredienser

  • 1 kugle dej til cracker pizza
  • 2-3 blade romainesalat
  • 1/2 kugle frisk mozzarella
  • 6 skiver bacon
  • 3 spsk. råsyltede løg (se opskrift her på siden)
  • 50 g. ærter
  • 1/4 pære
  • Olivenolie
  • Balsamicoeddike
  • Salt og peber

Instruktioner

  1. Ærtepure:
  2. Blancher ærterne i kogende vand i 2-3 minutter.
  3. Hæld vandet fra, skyld ærterne i koldt vand og lad dem dryppe af i en sigte.
  4. Purer ærterne med en stavblender eller i almindelig blender sammen med 1 tsk. olivenolie.
  5. Smag til med salt, peber og evt. friskrevet muskatnød.
  6. Pizza:
  7. Sæt ovnen på maksimal varme.
  8. Placer en bageplade med pizzasten på næstøverste rille.
  9. Du er klar til at lave pizza, når ovnen har været max varm i 15 minutter.
  10. Vask romainesalaten.
  11. Rist bacon helt sprød på en pande.
  12. Skær pæren i små tern.
  13. Rul dejen ud så tyndt som muligt.
  14. Stænk med olivenolie.
  15. Bag pizzabunden på pizzastenen til den har fået en flot gylden farve.
  16. Pizzaen anrettes, så snart bunden er færdig.
  17. Fordel først romainesalat.
  18. Dernæst fordeles ærtepure, så bacon og råsyltede løg. Til sidst drysses med pæretern.
  19. Stænk med lidt olivenolie og balsamicoeddike og smag til med salt og peber.
  20. Server med det samme.