Tilbage
Kødboller i tomatsovs - børnefamiliens redning
Kødboller i tomatsovs - børnefamiliens redning
Kødboller i tomatsovs - børnefamiliens redning
Kødboller i tomatsovs - børnefamiliens redning
Kødboller i tomatsovs - børnefamiliens redning

Kødboller i tomatsovs - børnefamiliens redning

Tilberedningstid : 120 Minutter
15 portioner
God børnevenlig smag, sundt, enkle ingredienser og perfekt at fryse.

Ingredienser

  • Tomatsauce:
  • 750 g. frosne suppeurter (porre, gulerødder, selleri og persillerod)
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 liter god hønsefond
  • 1/2 spsk. tørret oregano
  • 1/2 spsk. tørret basilikum
  • 1 rød peber
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk. salt
  • 6 laurbærblade
  • 1 dåse tomatpure
  • 6 dåser flåede tomater
  • 100 g. smør
  • kødboller:
  • 700 g. hakket kalv og flæsk
  • 700 g. hakket oksekød
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 æg
  • 3 dl. mælk
  • 4 spsk. mel
  • 2 tsk. salt
  • Peber
  • Smør til stegning

Instruktioner

  1. ***Tomatsauce***
  2. Skær den røde peber i tern.
  3. I en stor gryde steges rød peber og de frosne suppeurter i olivenolie, til de har fået farve.
  4. Tilsæt flåede tomater og tomatpure.
  5. Tilsæt hønsefond.
  6. Hak hvidløget og tilsæt.
  7. Tilsæt oregano, basilikum, laurbærblade og salt og peber.
  8. Lad saucen simre under låg i en times tid.
  9. Efter en time fiskes laurbærbladene op, og suppen blendes grundigt med en stavblender.
  10. Tilsæt smør og rør rundt, til smøret er smeltet.
  11. ***Kødboller***
  12. Hak løget meget fint.
  13. Steg løget på en pande i smør.
  14. Når løget er blevet glasklart tilsættes 2 spsk. vand (eller hvidvin). Steg videre til væden er fordampet.
  15. Kom løget i en stor skål og køl ned til stuetemperatur.
  16. Kom æg og mælk i skålen.
  17. Kom kødet i skålen.
  18. Riv hvidløget fint og kom i skålen.
  19. Strø melet over kødet i skålen.
  20. Tilsæt salt og peber.
  21. Rør farsen sej - rør gerne i 4-5 minutter.
  22. Sæt i køleskabet i en halv times tid.
  23. Steg kødbollerne på en pande med smør.
  24. Hver kødbolle skal have en størrelse svarende til en god spiseskefuld - burde give 30-40 stk. i alt.
  25. Kødbollerne skal ikke steget helt færdige - de skal bare have en god stegeskorpe på begge sider.
  26. Placer kødbollerne side om side i et lag i en stor bradepande.
  27. Kom tomatsaucen over kødbollerne.
  28. Dæk bradepanden med staniol.
  29. Sæt i forvarmet ovn på 200 gr. i 1 time.
  30. Tag ud af ovnen og lad retten køle af.
  31. Fordel kødboller og sauce i fryseegnede beholdere ud fra ønsket portionsstørrelse.
  32. Frys ned.
  33. Ved anvendelse tages kødboller og sauce ud af fryseren og tøs op i køleskabet.
  34. Skal det gå hurtigt, kan retten opvarmes i en gryde. Det bedste resultat får man dog ved at opvarme retten i ovnen.
  35. Kom retten i et ovnfast fad, dæk med staniol og placer i en forvarmet ovn ved 220 grader.
  36. Fjern staniolen efter 30 minutter og drys med revet ost.
  37. Bag videre i 10-15 minutter til osten er gylden.
  38. Spis sammen med f.eks. spaghetti, ris eller bulgur.