Tilbage
Stenbidderrogn på sat kærnemælk
Stenbidderrogn på sat kærnemælk
Stenbidderrogn på sat kærnemælk

Stenbidderrogn på sat kærnemælk

Tilberedningstid : 60 Minutter
6 portioner
En smuk ret, hvor syren fra kærnemælken giver perfekt modspil til den salte rogn.

Ingredienser

  • 200 g. stenbiderrogn
  • 3 dl. kærnemælk
  • 1/2 dl. fløde
  • 2 blade husblas
  • 3 g. fintrevet peberrod
  • Salt
  • 50 g. jordskokker
  • 1 æble
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 50 g. rugbrød (helst uden kerner)
  • 1 spsk. smør
  • 1 bundt purløg

Instruktioner

  1. Riv peberrod fint.
  2. Bland peberrod og kærnemælk, og smag til med salt og peber.
  3. Udblød husblassen i koldt vand.
  4. Varm fløden i en gryde, kom den udblødte husblas i fløden (uden vandet), og smelt forsigtigt husblasen.
  5. Hæld den varme fløde i kærnemælken under konstant piskning.
  6. Fordel blandingen i 6 dybe tallerkner.
  7. Stil på køl indtil servering.
  8. ***
  9. Vask jordskokkerne grundigt - behold skralden på.
  10. Skær jordskokkerne i meget tynde skiver (brug gerne et mandolinjern).
  11. Kom skiverne i koldt vand og stil på køl.
  12. ***
  13. Skær æblerne i små tern (1/2x1/2x1/2 cm.)
  14. Vend dem i æbleeddike og sæt på køl.
  15. ***
  16. Riv rugbrødet på den grove side af et rivejern.
  17. Smelt smøret på en pande og steg rugbrødet sprødt.
  18. Kom rugbrødet på en tallerken foret med køkkenrulle.
  19. ***
  20. Hak purløget fint.
  21. ***
  22. Sørg for at stenbidderrognen er smagt til med salt og citron.
  23. ***
  24. Ved anretning:
  25. Sigt vandet fra jordskokkerne og vend dem i lidt olie og æbleeddike.
  26. Anret stenbidderrognen oven på den satte kærnemælk.
  27. Anret jordskokkeskiver og æbletern og drys med med sprødt rugbrød.
  28. Pynt med hakket purløg.
  29. Server med det samme.