Tilbage
Churros
Churros

Churros

Tilberedningstid : 45 Minutter
4 personer
Sprøde, herlige, søde, fede kalloriebomber!

Ingredienser

  • 25 g. smør
  • 2,5 dl. vand
  • 25 g. sukker
  • 1/2 tsk. salt
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 175 g. hvedemel
  • 2 æg (jeg prøvede sidst med 1 æg)
  • Sukker og evt. kanel til at vende churros i, når de er færdige.

Instruktioner

  1. Bland mel og bagepulver.
  2. Kom smør, vand og sukker i en gryde.
  3. Bring gryden i kog.
  4. Tag af blusset og hæld med det samme melet ned i gryden.
  5. Rør rundt i nogle minutter til dejen er jævn (brug gerne en elpisker med dejkroge eller k-spaden på din køkkenmaskine).
  6. Sæt til at køle af i yderligere 5-10 minutter.
  7. Tilsæt æg og ælt dejen til den er helt jævn og fin.
  8. Kom i en sprøjtepose med stjernetyl.
  9. Opvarm olien til et sted mellem 160 og 180 grader (sørg for at olien holder sig i det interval under hele processen).
  10. Sprøjt churros på ca. 10 cm. ned i gryden.
  11. Steg indtil churros er gyldne.
  12. Tag dine churros op og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  13. Vend dem derefter i sukker (evt. sukker blandet sammen med f.eks. kanel).