Tilbage
Coq au vin
Coq au vin
Coq au vin

Coq au vin

Tilberedningstid : 90 Minutter
4 personer
En fantastisk og kraftfuld version af den klassiske coq au vin.

Ingredienser

  • 1 stor kylling
  • 1 flaske rødvin
  • Evt. lidt hønsebouillon
  • 2 løg
  • 4-5 fed hvidløg
  • 200 g. rensede gulerødder
  • 200 g. renset knoldselleri
  • 4 stk. nelliker
  • 2 enebær
  • 1/2 spsk. hele peberkorn
  • 4 laurbærblade
  • 1 tsk. tørre timian (eller frisk)
  • 2 spsk. olivenolie
  • 50 g smør
  • 2 spsk. mel
  • 200 g bacon i tern
  • 100 g champignon
  • 20 stk. perleløg
  • 1/2 tsk. sukker
  • Salt og peber
  • Evt. persille til pynt

Instruktioner

  1. Del kyllingen i 10 stykker - dvs. to lår, to overlår, fire halve bryster og to vinger. Har du en virkelig stor sauterpande kan du også dele ryggen, men jeg har ikke plads, så den bruger jeg ikke.
  2. Krydr kyllingestykkerne med salt og peber.
  3. Hak 175 g. gulerod og 175 g. knoldselleri groft (de sidste 25 g. af hver gemmes til senere).
  4. Hak ligeledes løg og hvidløg groft.
  5. Kom to spsk. olivenolie og 30 g. smør i en sauterpande og brun kyllingestykkerne grundigt på alle sider.
  6. Når stykkerne er brunet tages de op og sættes til side.
  7. Sauter nu de grofthakkede løg, hvidløg, gulerødder og knoldselleri i gryden til de er bløde, men ikke brune.
  8. Drys melet over grøntsagerne og steg under omrøring til melet er optaget.
  9. Tilsæt rødvin, laurbær, hele peberkorn, enebær, nelliker og timian.
  10. Kom kødstykkerne tilbage i sauterpanden.
  11. Tilsæt kyllingefond, så kødet præcist er dækket af væske.
  12. Læg låg på og lad retten simre i en times tid.
  13. Tag kyllingestykkerne op af panden, si suppen og kasser indholdet i sien.
  14. Kom suppen op i en høj gryde og læg kyllingestykkerne tilbage i suppen.
  15. Ovenstående kan for så vidt gøres en dag i forvejen, hvis retten opbevares på køl.
  16. Cirka en time før servering:
  17. Skær bacon i små tern.
  18. Skær champignon i små både.
  19. Skær de resterende 25 g. gulerod og knoldselleri i små tern.
  20. Steg bacon sprød i sauterpanden.
  21. Tag baconen op af panden og steg champignonerne i baconfedtet.
  22. Tag champignonerne op af panden.
  23. Steg nu gulerod- og selleritern på panden til de har fået lidt farve.
  24. Kom suppen fra gryden over grøntsagerne i sauterpanden, men lad kyllingestykkerne være tilbage i gryden.
  25. Sæt sauterpanden på blusset og kog ind, til mindst halvdelen af væsken er reduceret.
  26. Mens suppen reducerer kommes perleløg i en lille gryde.
  27. Tilsæt vand til perleløgene, så de præcist er dækket.
  28. Tilsæt 20 g. smør, 1/2 tsk. sukker og lidt salt.
  29. Kog perleløgnene til vandet er væk og løgene er gyldenbrune.
  30. Når kyllingesuppen er reduceret kommes kyllingestykker, bacon, champignon og brunede perleløg ned til suppen i sauterpanden og der lægges låg på.
  31. Lad retten simre i 10-15 minutter, til kyllingestykkerne er varme.
  32. Server med f.eks. kartoffelmos og pynt evt. med frisk persille.