Tilbage
Stegte ris med grøntsager

Stegte ris med grøntsager

Tilberedningstid : 20 Minutter
2 personer
En smag som fra den lokale take away. Perfekt tilbehør til alle former for kød.

Ingredienser

  • 2 dl. gode basmati ris
  • 80 g. rensede gulerødder
  • 100 g. renset broccoli
  • 50 g. champignon
  • 50 g. renset rød peber
  • 1/2 løg (ca. 60 g.)
  • 1 fed hvidløg
  • 2 æg
  • 1 spsk. olie
  • 3 spsk. soja
  • 1/2 spsk. risvineddike
  • peber

Instruktioner

  1. kog risene, så de er møre men faste.
  2. Skær rød peber og gulerødder i tynde stave.
  3. Skær broccolien op i små buketter.
  4. Skær løget i tynde både.
  5. Skær champignon i både.
  6. Hak hvidløget.
  7. Varm olien i en stor sautepande.
  8. Tilsæt løg og hvidløg.
  9. Steg ved højeste varme i 1 minutter under omrøring.
  10. Tilsæt gulerødder, champignon og broccoli.
  11. Steg videre i 2 minutter.
  12. Tilsæt ris og rød peber.
  13. Tilsæt soja og risvineddike.
  14. Steg til væden er væk.
  15. Skub ris og grøntsager over i den ene side af panden.
  16. Kom æggene på den del af panden, der er fri.
  17. Rør rundt i æggemassen til den er stivnet.
  18. Bland æggemassen sammen med ris og grøntsager.
  19. Smag til med peber og evt. mere soja.