Test af pizzaovn Effeuno p134h

Effeuno p134 er ubetinget det bedste køb, hvis du leder efter en elektrisk pizzaovn.
 
Når jeg kun giver den 4 og ikke 5 stjerner, skyldes det, at du er nødt til at modificere den lidt, før den bliver helt optimal. Og det trækker ned, at man ikke har gjort det fra fabrikkens side.
 
Men leder du efter en elektrisk pizzaovn, der kan lave pizza på 90 sekunder, så er svaret Effeuno p134h.
 
Du kan desværre kun købe den direkte fra producenten i italien. Men de er gode til engelsk og holder hvad de lover. Så ingen grund til at være bekymret. Leveringstiden er cirka 2-3 uger, fordi de først producerer ovnen, når de har fået bestillingen.
 
Prisen ligger på 4.500 kr. inklusive forsendelse. Og den kan købes her: http://www.effeuno.biz/en/
 
Skal du have en helt optimal ovn er der der behov for særligt en enkelt modifikation. Stenen i ovnen er ikke specielt god - særligt hvis du går efter at lave pizza napoletana, hvor alt handler om højest mulige varme. I det tilfælde er den medfølgende sten problematisk, fordi den har en for kraftig varmeafgivelse, og derfor brænder du bunden på pizzaen. Du bør derfor købe en terraccota pizzasten, som er 3 cm. tyk og udskifte stenen. Det kræver dog også, at du købet et stålskelet, som stenen kan ligge på. Begge kan købes hos www.palepizza.com, og koster cirka 600 kr. inkl. forsendelse.
 
Sidste modifikation er billig, men vigtig. Du bør isolere ovndøren med glasuld indpakket i sølvpapir. Det giver en mere jævn varmefordeling i ovnen, så du ikke behøver vende pizzaen midtvejs. 
 
Men så er du også klar til at lave de bedste pizzaer du nogen sinde har smagt - og de skal kun have 90 sekunder i ovnen!
BedøBedømmelse:

★★★★

4 ud af 5 stjernermmelse: