Kyllingefrikadeller på æbleskivepande
Tilberedningstid : 50 Minutter
4 personer
De smukkeste kyllingefrikadeller! Sprød overflade og saftige i midten!
Ingredienser
- 250 g. hakket kylling
- En håndfuld frisk mynte
- En håndfuld frisk koriander
- Et fed hvidløg
- 1/2 løg
- 2 tsk. revet ingefær
- 1 tsk. salt
- Peber
- 0,5 dl mælk
- 1,5 spk. mel
- 1 æg
- 100 gr. mannagryn, majsmel eller rugmel
- Smør til stegning
Instruktioner
- Hak mynte og koriander fint.
- Hak løget meget fint.
- Steg løgene på en pande til de er blanke og bløde, men ikke brune.
- Riv hvidløg og ingefær.
- Bland kylling, mynte, koriander, hvidløg, ingefær, salt, peber, mælk, mel og æg sammen i en skål.
- Rør farsen i et par minutter, til den er samlet og jævn.
- Lad farsen hvile en halv times tid i køleskabet.
- Varm æbleskivepanden op til middelvarme (niveau 5 på en skala fra 1-9).
- Kom en lille klat smør på størrelse med en ært i hvert æbleskivehul.
- Med en ske formes farsen til en kugle på størrelse med en æbleskive.
- Rul farsen i mannagryn, majsmel eller rugmel og placer på æbleskivepanden.
- Gentag til panden er fyldt.
- Steg frikadellerne ca. 25 minutter middelhøj varme (niveau 6-7 på en skala fra 1-9).
- Vend jævnligt, så de ikke bliver brankede.
- Bliver dine frikadeller færdige på ydersiden før tid, kan du evt. bage dem færdig i ovnen. De bliver dog ikke helt så sprøde og gode.