Tilbage
Ris - med indiske krydderier
Ris - med indiske krydderier

Ris - med indiske krydderier

Tilberedningstid : 15 Minutter
3 personer
Det er utroligt let, men smagen er en helt anden end ved normale ris.

Ingredienser

  • 2 dl. gode langkornede basmati-ris
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 stang kanel
  • 2 stjerneanis
  • 7 kardemommekapsler
  • 0,5 tsk salt
  • 4 dl. vand

Instruktioner

  1. Perfekte ris køber man ikke i supermarkedet. Det er et mysterium, men supermarkedet er lig med klistrede dårlige ris. Prøv i stedet at købe ris hos din lokale etniske købmand - det er en langt bedre kvalitet, og så er det også billigere.
  2. Kom risene i en gryde og skyl dem to gange i vand.
  3. Hæld skylle-vandet fra og tilsæt 4 dl. frisk vand og krydderierne.
  4. bring vandet i kog og skru ned.
  5. efter 6-7 minutter smager du på risene - når de har en konsistens som er fast men ikke hård, hælder du vandet fra, og lader risene stå i gryden med låg i 5-10 minutter.
  6. Hvis du har lyst, kan du sortere krydderierne fra, inden du serverer, men det har også sin charme, at man kan se krydderierne i gryden, når der serveres.