Ris - med indiske krydderier
Tilberedningstid : 15 Minutter
3 personer
Det er utroligt let, men smagen er en helt anden end ved normale ris.
Ingredienser
- 2 dl. gode langkornede basmati-ris
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 stang kanel
- 2 stjerneanis
- 7 kardemommekapsler
- 0,5 tsk salt
- 4 dl. vand
Instruktioner
- Perfekte ris køber man ikke i supermarkedet. Det er et mysterium, men supermarkedet er lig med klistrede dårlige ris. Prøv i stedet at købe ris hos din lokale etniske købmand - det er en langt bedre kvalitet, og så er det også billigere.
- Kom risene i en gryde og skyl dem to gange i vand.
- Hæld skylle-vandet fra og tilsæt 4 dl. frisk vand og krydderierne.
- bring vandet i kog og skru ned.
- efter 6-7 minutter smager du på risene - når de har en konsistens som er fast men ikke hård, hælder du vandet fra, og lader risene stå i gryden med låg i 5-10 minutter.
- Hvis du har lyst, kan du sortere krydderierne fra, inden du serverer, men det har også sin charme, at man kan se krydderierne i gryden, når der serveres.