Tilbage
Fiskefrikadeller - klassisk version
Fiskefrikadeller - klassisk version

Fiskefrikadeller - klassisk version

Tilberedningstid : 20 Minutter
4 personer
Den klassiske fiskefrikadelle - med ekstra forslag til krydring.

Ingredienser

  • 450-500 g. hvid fisk (f.eks. torsk, sej eller kulmule)
  • 1 æg
  • 2 dl. fløde (eller mælk)
  • 2 spsk. kartoffelmel
  • 1 tsk. fint salt
  • ½ løg
  • Peber
  • Tip: Du kan krydre fiskefrikadellerne med f.eks. et af nedenstående forslag:
  • 1-2 finthakkede forårsløg
  • En håndfuld frisk mynte
  • En lille håndfuld frisk estragon
  • 1 stilk finthakket citrongræs og 1 tsk. revet ingefær
  • 1/2 tsk. stødt korrianderfrø
  • 1 spsk. ristede sorte sesamfrø
  • 1 tsk. hele nigellafrø
  • 1 håndfuld hakkede kapers, som først er udblødt i koldt vand i 1 times tid.

Instruktioner

  1. Hak fisken groft - dvs. ca. 10 sekunder i en foodprocessor.
  2. Tilsæt salt og rør farsen sej med en gaffel eller et piskeris i ca. 2-3 minutter.
  3. Tilsæt kartoffelmel og rør rundt til melet er fordelt i farsen.
  4. Riv et halvt løg og tilsæt sammen med de øvrige ingredienser.
  5. Rør til farsen er jævn.
  6. Stil evt. farsen i køleskabet i 1/2 times tid.
  7. Tænd et blus på middelhøj varme og kom rigeligt med smør på panden.
  8. form frikadellerne og kom dem på panden.
  9. Fiskefrikadellerne skal cirka have en størrelse svarende til lidt under en spiseskefuld fars.
  10. Steg i cirka 4 minutter på hver side.