Fiskefrikadeller - klassisk version
Tilberedningstid : 20 Minutter
4 personer
Den klassiske fiskefrikadelle - med ekstra forslag til krydring.
Ingredienser
- 450-500 g. hvid fisk (f.eks. torsk, sej eller kulmule)
- 1 æg
- 2 dl. fløde (eller mælk)
- 2 spsk. kartoffelmel
- 1 tsk. fint salt
- ½ løg
- Peber
- Tip: Du kan krydre fiskefrikadellerne med f.eks. et af nedenstående forslag:
- 1-2 finthakkede forårsløg
- En håndfuld frisk mynte
- En lille håndfuld frisk estragon
- 1 stilk finthakket citrongræs og 1 tsk. revet ingefær
- 1/2 tsk. stødt korrianderfrø
- 1 spsk. ristede sorte sesamfrø
- 1 tsk. hele nigellafrø
- 1 håndfuld hakkede kapers, som først er udblødt i koldt vand i 1 times tid.
Instruktioner
- Hak fisken groft - dvs. ca. 10 sekunder i en foodprocessor.
- Tilsæt salt og rør farsen sej med en gaffel eller et piskeris i ca. 2-3 minutter.
- Tilsæt kartoffelmel og rør rundt til melet er fordelt i farsen.
- Riv et halvt løg og tilsæt sammen med de øvrige ingredienser.
- Rør til farsen er jævn.
- Stil evt. farsen i køleskabet i 1/2 times tid.
- Tænd et blus på middelhøj varme og kom rigeligt med smør på panden.
- form frikadellerne og kom dem på panden.
- Fiskefrikadellerne skal cirka have en størrelse svarende til lidt under en spiseskefuld fars.
- Steg i cirka 4 minutter på hver side.