Rugbrødschips
Tilberedningstid : 45 Minutter
Har du rugbrød tilovers, så er her den perfekte løsning. Lav rugbrødschips - eller "dem der knaser" som min søn siger.
Ingredienser
- Rugbrød som ikke er skiveskåret - dvs. at du selv kan skære det i skiver.
- Olivenolie
- Salt
Instruktioner
- Tænd ovnen på 150 gr. varmluft eller 170 gr. ved almindelig varme.
- Skær rugbrødet i skiver, som er så tynde som muligt, men ikke tyndere end, at du kan skære hele skiver i en jævn tykkelse. Jeg går cirka efter 2 millimeter.
- Jeg synes selv, at det er lettere at skære tynde skiver med en skarp kniv med almindeligt æg, frem for en brødkniv med rillet æg.
- Læg skiverne på en bagerist.
- Giv hver skive et tyndt lag olivenolie - du kan eventuelt nøjes med kun at give olie på en side af brødet. Olien fordeles lettest, hvis du har olivenolie på en spray-flaske, men ellers kan du også pensle brødet.
- Drys lidt salt ud over hver skive - du kan forsøge dig med groft salt, men jeg synes generelt, at det ryger af brødet, så jeg bruger i stedet almindelig bordsalt.
- Kom bagerist med rugbrød i ovnen i cirka en halv time, eller til du synes, at brødet har fået en fin ristet farve, og det føles sprødt hele vejen igennem.
- Tag bagristen ud og stil til afkøling i et kvarter.
- Opbevar rugbrødschips i en lufttæt beholder. De kan let holde op mod en uge, men så længe behøver de sjældent holde hos os.