Rabarbersaft som Åse-mor lavede den.
Tilberedningstid : 60 Minutter
3 liter
Rabarbersaft der smager præcist, som jeg husker den fra jeg var lille, og min dagplejemor lavede saft i hendes hyggelige køkken.
Ingredienser
- 2 kg. friske rensede rabarber (uden top og bund)
- 3 liter vand
- 500 gr. rørsukker (eller alm. sukker)
- 0,5 dl. cidereddike (æbleedike)
- 1 økologisk citron
Instruktioner
- Skær top og bund af rabarberne, så du til sidst har 2 kilo rensede rabarber. Husk, at der sidder meget smag i rabarberens fod, så lad være med at skære for meget af bunden.
- Skyld i koldt vand, og skær rabarberen i stykker af ca. 5 cm. længde.
- Kom rabarber, vand og rørsukker i en gryde.
- Tilsæt cidereddike.
- Riv citronskallen, så du får det øverste gule lag af skallen. Kom det ned i gryden.
- Pres saften fra citronen, og kom det i gryden.
- Bring gryden i kog, og kog på lav varme i 5 minutter.
- Sluk blusset, og lad trække i mindst en halv time.
- Si saften, og hæld den på flaske.
- Saften kan holde i 1-2 uger, hvis du koger flasken af først. Skal den holde længere, kan du evt. tilsætte atamon, når saften er kølet af.
- Saften kan bruges som den er, eller fortyndet med vand. Eller du kan blande den med f.eks. hvidvin, mousserende vin eller gin som en velkomstdrink.