Kantareller i filodej
Tilberedningstid : 30 Minutter
8 stk
En herlig svampestuvning i sprød filodej
Ingredienser
- 1 pakke filodej
- 2 æg
- 100 g. kantareller
- 100 g. champignon
- 1 dl. fløde
- 1/2 løg
- 5 g. salt
- 1/2 g. peber
Instruktioner
- Kog de to æg, til de er hårdkogte og lad dem køle af.
- Pil ægget, skær det over og del blommen fra hviden.
- Mos blommen med en gaffel og hak hviden i små stykker af cirka 1/2x1/2 cm. Æggeblommen vil jævne stuvningen, mens hviden giver en fin ekstra smag og tekstur.
- Hak løget fint.
- Skær kantareller og champignon i stykker af cirka 1x1 cm. størrelse.
- Kom smør på en pande og svits løgene, til de er klare.
- Tilsæt lidt ekstra smør, kantareller og champignon.
- Steg svampene ved middel varme i 3-4 minutter.
- Tlsæt fløde, æggeblomme og æggehvide og steg i 1 minut, til blommen er helt opløst.
- Tag af blusset og køl af.
- Skær filodejen, så du har kvadrater af ca. 12x12 cm. størrelse.
- Læg tre lag filodej oven på hinanden.
- Placer en mængde svampestuvning svarende til en god spiseskefuld i hjørnet af filodejen.
- Fold filodejen, så hjørnet modsat svampestuvningen foldes over stuvningen. Men fold, så der cirka er en halv centimeter fri kant for det nederste lag filodej.
- Fold kanten med den frie halve centimeter filodej ind over det øverste lag, så du på den måde lukker for pakken.
- Dyp fingerne i et glas vand og dup langs kanten, så filodejen lukker.
- Bag i cirka 15 minutter til filodejen har fået en fin gylden farve.