Pasta med svampe
Tilberedningstid : 40 Minutter
4 personer
Den perfekte måde, at afslutte en vellykket svampejagt.
Ingredienser
- 400 g. Karl Johan (eller anden rørsvamp)
- 200 g. kantareller
- 200 g. champignon
- 3 dl. hvidvin
- 2,5 dl. fløde
- 4 fed hvidløg
- 200 g. hakket løg
- Smør til at stege i
- 50 g. gorgonzola (eller anden cremet blåskimmelost)
- 1/2 l. kyllingefond
- En lille kvist rosmarin
- Salt og peber
Instruktioner
- Hak svampene, så de er i stykker af cirka 1x1 cm. Det er helt fint med lidt variation, så nogle må gerne være lidt større og nogle lidt mindre.
- Steg først Karl Johan svampene på en pande med en spiseskefuld smør.
- Steg til svampene har fået en pæn brun overflade.
- Hæld svampene over i en gryde.
- Kom lidt ekstra smør på panden og steg kantarellerne, til al væden er stegt væk.
- Hæld kantarellerne over i gryden til Karl Johan svampene.
- Kom lidt ekstra smør på panden og steg champignon, til de har fået en pæn brun overflade.
- Hæld champignon over i gryden til de andre svampe.
- Kom igen smør på panden og steg løgene, til de er blanke og bløde, men rør rundt, så de ikke bliver mørke.
- Når løgene er færdige tilsættes hvidløg, og det hele steger i yderligere 30 sekunder.
- Løgene hældes over i gryden til svampene.
- Tilsæt kyllingefond og kog i 10 minutter.
- Tag af blusset og køl af.
- Tag halvdelen af svampene fra (de skal gemmes til senere).
- Blend den sidste halvdel af svampene og væden.
- Hæld de blendede svampe gennem et dørslag - brug en ske til at presse så meget af blandingen gemmen dørslaget som muligt. (processen giver en mere blød og cremet sauce).
- Kom blandingen tilbage i gryden og tilsæt de hakkede svampe, som tidligere blev taget fra.
- Hak rosmarin fint og kom i gryden.
- Tilsæt hvidvin.
- Bring i kog og lad simre i 5 minutter.
- Tilsæt fløde og gorgonzola og smag til med salt og peber.
- Tilsæt evt. lidt vand, hvis saucen er for tyk.
- Saucen gør sig bedst med en bred pasta så som tagliatelle.