Salatmagi
Tilberedningstid : 30 Minutter
4 personer
Simple grøntsager, som på magisk vis bliver til en fantastisk smagsoplevelse.
Ingredienser
- 20 blade hjertesalat (ikke de mindste)
- 1 økologiske lime
- 1 grøn peber
- En god håndfuld bønnespirer
- 2 røde chilli (af den slags, der ikke er super stærk)
- 3 spk. kokosmel
- 2 skalotteløg
- 2 spk. hakket ingefær
- 3 spk. salte mandler (se min opskrift på salte mandler her på hjemmesiden)
- Evt. frisk korriander eller thai-basilikum
- Dressing:
- 1/2 dl. soyasovs
- 1/4 dl. risvineddike
- 1 tsk. revet ingefær
- 1 tsk. finthakket frisk chilli
Instruktioner
- Skyl salatbladene og lad dem tørre på et viskestykke.
- Så skal der hakkes!
- Det er vigtigt, at alle ingredienserne er i meget små stykker, så de kan være på salatbladene. Derfor skal peber, mandler og lime hakkes i stykker af ca. 1/2x1/2 cm.
- Skær bønnespirer i små stykker (ca. 1 cm. lange).
- Hak chilli fint.
- Hak skalotteløg fint.
- Hak ingefær.
- Rist kokosmel på en tør pande, til det begynder at få lidt farve.
- Hak korrainder eller anden krydderurt groft.
- Tid til dressing:
- Bland soya og risvineddike.
- Riv ingefær og kom i blandingen.
- Hak chilli fint og kom i blandingen.
- Når du skal spise tages et salatblad. På bladet placeres lidt af alle de finthakkede ingredienser. Salatbladet rulles sammen, dyppes i dressingen og spises.