Rösti på vaffeljern
Tilberedningstid : 30 Minutter
3 vafler/18 hjerter
Rösti på vaffeljern. De er lettere, hurtigere og bliver ekstra sprøde!
Ingredienser
- 1 kilo rensede kartofler
- 1 løg
- 2 spk. olivenolie
- 40 g. mild ost
- 1 æg
Instruktioner
- Sprøde rösti kræver, at kartoflerne rives og drænes grundigt for vand.
- Riv kartoflerne på det grove rivejern.
- Kom de revne kartofler i en mikrobølge-egnet beholder.
- Pres kartoffelmassen med hånden og hæld væden fra.
- Giv kartoflerne en tur i mikroovnen ved 500w i 30 sekunder.
- Rør rund i kartoflerne og giv igen 30 sekunder ved 500w i mikroovnen.
- Pres igen kartoflerne grundigt med hånden og hæld væden fra.
- Du skal nu gerne have en kartoffelmasse som vejer cirka 600 g. fordi du har hældt væden fra.
- Riv løget på det fine rivejern.
- Pres væden fra det revne løg og kom løget op til kartoflerne.
- Tilsæt 40 g. revet ost.
- Tilsæt olivenolie.
- Smag til med salt og peber.
- Tilsæt 1 æg.
- Rør rundt til ægget er jævnt fordelt.
- Tænd for vaffeljernet på højeste varme.
- Placer en stor spiseskefuld kartoffelmasse i hvert "hjerte".
- Fordel massen, så den dækker hele "hjertet".
- Ved at lave hvert enkelt hjerte frem for en stor vaffel sikrer du, at du får en jævnt fordelt masse hvor hjerterne let kan skilles fra hinanden.
- Bag vaflerne på højeste varme i cirka 8 minutter til de er gyldne på hele fladen.
- Du kan roligt lave vaflerne i god tid. Det fungerer perfekt at varme dem op i ovnen, når de skal spises. Bare giv dem cirka 5 minutter ved 175 gr. varmluft (eller 200 gr. almindelig varme).