Ristaffel
Tilberedningstid : 60 Minutter
4 personer
På mange måder den perfekte ret - alle smagsnuancer og alle teksturer.
Ingredienser
- 600 g. renset svinekød (f.eks. fra en svinekam)
- 5 dl. kraftig bouillon
- 1 dl. rødvin
- 2,5 dl. piskefløde
- 2 laurbærblade
- 3 enebær
- 2 dl. ris
- 2 bananer
- 3 appelsiner
- 1 stort æble
- 1 løg
- 2 hårdkogte æg
- 1 dl. kokosmel
- 3 dl. peanuts
- 2 dl. rosiner
- 1 dl. mangochutney eller anden syltetøj (jeg synes tyttebær er bedst)
Instruktioner
- Skær det rensede svinekød i små tern af ½x½x½ cm. (ikke større, for kødstykkerne skal have en størrelse, hvor de blender ind med de øvrige ingredienser i retten).
- Hak et løg fint.
- Kom lidt smør i en gryde og brun kødet.
- Tilsæt bouillon og rødvin.
- Knus enebær og kom dem i gryden til sovsen.
- Tilsæt laurbærblade.
- Lad sovsen simre i en times tid.
- Mens sovsen simrer, laves de øvrige ingredienser.
- Skær banan, æble og appelsin i små mundrette stykker og kom i hver deres skål.
- Hak løget og kom i en skål.
- Hak ligeledes de hårdkogte æg og kom i en skål.
- Anret også peanuts, kokosmel, rosiner og syltetøj i hver deres skål.
- Op til servering koges 2 dl. ris.
- Lige før servering tilsættes ¼ liter piskefløde til sovsen.
- Smag sovsen til med salt og peber.
- Placer alle de små skåle på middagsbordet sammen med gryden med sovs og gryden med ris.
- Spis i mindre skåle - og gerne med spisepinde.