Rejecocktail - klassisk version
Tilberedningstid : 30 Minutter
4 personer
Rejecocktail med hjemmelavet thousand island dressing på hjemmerørt mayonnaise.
Ingredienser
- 1 dl. mayonaise (helst hjemmelavet - se opskrift her på siden)
- 1 dl. creme fraiche (mindst 9 pct.)
- 2 tsk. revet løg
- 1 tsk. revet citronskræl
- 2 spk. citronsaft
- 2,5 spk. god ketchup
- 1 tsk eddike
- 8 dråber tabasco
- 8 fint hakkede cornichons
- Et halvt iceberg salathoved
- 250 g. cherrytomater
- 1 agurk
- 4 skiver økologisk citron
- 400 g. rejer
Instruktioner
- Først laves dressingen:
- Riv et løg fint, til du har en mængde svarende til 2 teskeer.
- Bland løg, mayonnaise og creme fraiche sammen.
- Tilsæt revet citronskræl og citronsaft.
- Tilsæt ketchup og eddike.
- rør rundt og smag til med tabasco, salt og peber.
- Hak cornichoner meget fint og kom i dressingen.
- Anretning af rejecocktailen:
- Find dit fineste langstilkede 80'er glas frem.
- Skær iceberg i strimler.
- Skær cherrytomater i kvarte.
- Skær agurk i skiver og del derefter i kvarte.
- Bland salaten og kom i bunden af glasset.
- Placer rejerne på toppen af salaten.
- Hæld dressingen over rejerne.
- Pynt med en skive citron på kanten af glasset.