Pitabrød
Tilberedningstid : 60 Minutter
4 personer
Fantastisk brødopskrift, salat og mørt kød - så bliver det ikke bedre!
Ingredienser
- Dej lavet og hævet som pizzadej (se opskrift her på siden: opskriftsbog.dk/pizzadej)
- 400 g. renset oskekød
- 1/2 agurk
- 1/2 icebergsalat
- 300 g. tomater
- 1 løg
- 2 dl. creme fraiche
- 1 fed hvidløg
- 1 avocado
- 1 spk. mayonnaise
Instruktioner
- Forvarn ovnen til 260 grader og lad en bageplade være i ovnen (evt. med pizzasten eller bagestål).
- Dejen til pitabrødene laves som almindelig pizzadej (se opskriftsbog.dk/pizzadej). Men dine dejkugler skal kun veje 200 g. Ellers bliver dine pitabrød for store.
- Når du skal bage pitabrødene, tager du en dejkugle, vender den i mel og derefter maser du dejen flad med dine hænder - brug ikke en kagerulle!
- Form brødet, så det har en diameter på cirka 20 cm.
- Der kan være 4 pitabrød på en almindelig bageplade.
- Form de 4 brød og placer dem på et stykke bagepapir.
- Tag bagepladen ud af den forvarmede ovn, og træk bagepapiret med dejen over på bagepladen.
- Placer i den forvarmede ovn (260 gr.) på midterste rille.
- Bag i cirka 12-15 minutter til brødet har fået en fin gylden overflade.
- Tag brødene ud og pak det hurtigt ind i et viskestykke. På den måde holder brødene på fugten, og de bliver bløde og seje og helt perfekt til pitabrød.
- Lad brødet stå i 15 minutter, mens du skærer grøntsager og steger kødet.
- Skær salat i tynde strimler.
- Skær agurk og tomat i skiver.
- Skær løg i halve ringe.
- Riv et fed hvidløg og bland sammen med creme fraiche og smag til med salt og peber.
- Mos avocadoen med en gaffel og vend sammen med mayonnaisen (gerne hjemmelavet) og smag til med salt og peber.
- Anret det hele i små skåle.
- Skær kødet i tynde strimler og steg på en meget varm pande i et par minutter.
- Saml dit pitabrød ved bordet - brug evt. et stykke bagepapir eller staniol til at vikle rundt om pitabrødet, for at holde styr på herligheden.