Svampe i rispapir
Tilberedningstid : 30 Minutter
4 personer
Let og lækker, og så kan rullerne bruges både som forret og tilbehør til f.eks. fisk.
Ingredienser
- 8-10 stk. rispapir
- 250 g. champignon (eller anden form for faste svampe)
- 2 tsk. finthakket hvidløg
- 3 spsk. finthakket skalotteløg
- 1 tsk. friskkværnet peber eller chilipasta
- 2 spsk. risvineddike
- 3 spsk. soja
- 0,5-1 tsk. sukker
- 2-3 spsk. olie til stegning
- 100 g. bønnespirer
- ½ frisk rød chili (kan udelades)
- Små sprøde salatblade, f.eks. hjertesalat
- Friske krydderurter (f.eks. mynte og koriander)
Instruktioner
- Skær svampene i skiver af cirka en halv centimeters tykkelse.
- Kom olien på en pande.
- Når panden er varm, tilsættes svampene, som steger et par minutter, til de er blanke.
- Tilsæt, hvidløg, skalotteløg, sukker, soja, peber/chilipasta og eddike.
- Steg videre et par minutter til væden er væk.
- Stil i køleskabet en times tid.
- Vask bønnespirer og bland med svampene.
- Hak chili fint og tilsæt til bønnespirer og svampe.
- Smag til med lime og evt. mere soja.
- Blødgør et stykke rispapir i en skål med vand (ca. ½-1 minut) til papiret lige er blevet blødt nok til, at du kan rulle det.
- Læg rispapiret på bordet.
- Kom 2 spsk. fyld i en stribe midt på papiret, men lad en kant på 2-3 cm. være fri.
- Luk siderne ved at folde kanten ind over fyldet.
- Rul stramt omkring fyldet, så du får en rulle med en diameter på cirka 3 cm.
- Lav resten af rullerne på samme måde.
- Anret hver rulle i et salatblad sammen med krydderurterne.