Tilbage
Svampe i rispapir
Svampe i rispapir

Svampe i rispapir

Tilberedningstid : 30 Minutter
4 personer
Let og lækker, og så kan rullerne bruges både som forret og tilbehør til f.eks. fisk.

Ingredienser

  • 8-10 stk. rispapir
  • 250 g. champignon (eller anden form for faste svampe)
  • 2 tsk. finthakket hvidløg
  • 3 spsk. finthakket skalotteløg
  • 1 tsk. friskkværnet peber eller chilipasta
  • 2 spsk. risvineddike
  • 3 spsk. soja
  • 0,5-1 tsk. sukker
  • 2-3 spsk. olie til stegning
  • 100 g. bønnespirer
  • ½ frisk rød chili (kan udelades)
  • Små sprøde salatblade, f.eks. hjertesalat
  • Friske krydderurter (f.eks. mynte og koriander)

Instruktioner

  1. Skær svampene i skiver af cirka en halv centimeters tykkelse.
  2. Kom olien på en pande.
  3. Når panden er varm, tilsættes svampene, som steger et par minutter, til de er blanke.
  4. Tilsæt, hvidløg, skalotteløg, sukker, soja, peber/chilipasta og eddike.
  5. Steg videre et par minutter til væden er væk.
  6. Stil i køleskabet en times tid.
  7. Vask bønnespirer og bland med svampene.
  8. Hak chili fint og tilsæt til bønnespirer og svampe.
  9. Smag til med lime og evt. mere soja.
  10. Blødgør et stykke rispapir i en skål med vand (ca. ½-1 minut) til papiret lige er blevet blødt nok til, at du kan rulle det.
  11. Læg rispapiret på bordet.
  12. Kom 2 spsk. fyld i en stribe midt på papiret, men lad en kant på 2-3 cm. være fri.
  13. Luk siderne ved at folde kanten ind over fyldet.
  14. Rul stramt omkring fyldet, så du får en rulle med en diameter på cirka 3 cm.
  15. Lav resten af rullerne på samme måde.
  16. Anret hver rulle i et salatblad sammen med krydderurterne.