Tilbage
Mosekjærs Maltbrød
Mosekjærs Maltbrød
Mosekjærs Maltbrød

Mosekjærs Maltbrød

Tilberedningstid : 120 Minutter
8 personer
Maltbrød med sprød skorpe og masser af smag! Samme stil som brødet fra f.eks. BioMio i kødbyen og Madklubben.

Ingredienser

600 g. hvedemel
6 g. tørgær
25 g. mørk bygmaltmel
450 g. vand
2 tsk. mørk sirup
20 g. salt
2 spsk. smagsneutral olie (Jeg bruger normalt enten sojaolie eller olivenolie)

Instruktioner

  1. Bland tørgær, hvedemel, maltmel og salt.
  2. Tilsæt vand og sirup.
  3. Ælt dejen grundigt i 5-10 minutter - gerne på en røremaskine, men dejen er så blød, at du også kan bruge en håndmixer.
  4. Kom 2 spsk. olie i bunden af et ovnfast fad - gerne tefalbelagt (cirka størrelse: 25x35 cm. eller lidt mindre).
  5. Sørg for at olien er fordelt over hele bunden.
  6. Kom dejen over i fadet.
  7. Dæk fadet meget tæt med staniol. Det skal gerne være stort set lufttæt.
  8. Stil på køkkenbordet i 10-12 timer (gør ikke noget det er et par timer mere eller mindre).
  9. ****
  10. Bagning:
  11. Forvarm ovnen til 220 gr.
  12. Stil det ovnfaste fad med dejen i ovnen - og behold staniolen på.
  13. Bag i 30 minutter og tag staniolen af.
  14. Bag i yderligere 30 minutter.
  15. Tag brødet ud af ovnen og ud af fadet og stil det til afkøling på en rist.