Mosekjærs Maltbrød
Tilberedningstid : 120 Minutter
8 personer
Maltbrød med sprød skorpe og masser af smag! Samme stil som brødet fra f.eks. BioMio i kødbyen og Madklubben.
Ingredienser
600 g. hvedemel
6 g. tørgær
25 g. mørk bygmaltmel
450 g. vand
2 tsk. mørk sirup
20 g. salt
2 spsk. smagsneutral olie (Jeg bruger normalt enten sojaolie eller olivenolie)
Instruktioner
- Bland tørgær, hvedemel, maltmel og salt.
- Tilsæt vand og sirup.
- Ælt dejen grundigt i 5-10 minutter - gerne på en røremaskine, men dejen er så blød, at du også kan bruge en håndmixer.
- Kom 2 spsk. olie i bunden af et ovnfast fad - gerne tefalbelagt (cirka størrelse: 25x35 cm. eller lidt mindre).
- Sørg for at olien er fordelt over hele bunden.
- Kom dejen over i fadet.
- Dæk fadet meget tæt med staniol. Det skal gerne være stort set lufttæt.
- Stil på køkkenbordet i 10-12 timer (gør ikke noget det er et par timer mere eller mindre).
- ****
- Bagning:
- Forvarm ovnen til 220 gr.
- Stil det ovnfaste fad med dejen i ovnen - og behold staniolen på.
- Bag i 30 minutter og tag staniolen af.
- Bag i yderligere 30 minutter.
- Tag brødet ud af ovnen og ud af fadet og stil det til afkøling på en rist.