Tilbage
Vietnamesiske kartoffelkager
Vietnamesiske kartoffelkager

Vietnamesiske kartoffelkager

Tilberedningstid : 30 Minutter
4 personer
Helt sprøde og lækre kartoffelkager, som får et stref at Vietnam fra krydderierne og den friske mynte.

Ingredienser

  • 900 g. kartoffel (svarer til to store bagekartofler)
  • 4 fed hvidløg
  • 2 forårsløg
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 2 spsk. soja
  • 2 æg
  • 1/2 spsk. paprika
  • 1/2 tsk. five spices krydderi
  • Et bundt friske mynteblade
  • 1 dl. smagsneutral olie til stegning
  • 1 dl. neutral yoghurt

Instruktioner

  1. Riv kartoflerne på det grove rivejern.
  2. Kom de revne kartofler i en mikrobølge-egnet beholder.
  3. Pres kartoffelmassen med hånden og hæld væden fra.
  4. Giv kartoflerne en tur i mikroovnen ved max styrke i 30 sekunder.
  5. Pres væden fra.
  6. Rør rund i kartoflerne og giv igen 30 sekunder ved max styrke i mikroovnen.
  7. Pres igen kartoflerne grundigt med hånden og hæld væden fra.
  8. Du skal nu gerne have en kartoffelmasse som vejer cirka halvdelen af udgangspunktet (fordi du har hældt væden fra).
  9. Snit forårløgene fint.
  10. Hak hvidløget fint.
  11. Bland kartofler, med forårsløg og hvidløg.
  12. Tilsæt æg, soja og fiskesauce.
  13. Tilsæt paprika og five spice krydderi.
  14. Rør rundt til alt er jævnt fordelt.
  15. Lad massen hvile i 15-30 minutter.
  16. I denne opskrift har du cirka kartoffelmasse til to pander - så enten må du lave af to omgange, eller alternativt benytte to pander samtidig.
  17. Varm olien op i en sauterpande (sæt dit blus på midelhøj varme - svarende til 7,5 på en skala fra 1-9).
  18. Placer kartoffelmassen i portioner af cirka en spiseskes størrelse på en tallerken. Der vil nok trække lidt ekstra væde ud fra massen (se billede), men det er ok. Formålet med dette skridt er, at når du har de afmålte portioner, kan du hurtigere komme massen på panden, så alt bliver stegt lige hurtigt.
  19. Kom en portion på den varme pande og tryk den flad, så den cirka er 1/2 cm. høj.
  20. Gentag med de øvrige portioner, til panden er fyldt.
  21. Steg i cirka 4 minutter og vend så.
  22. Steg i yderligere 4 minutter, eller til dine kartoffelkager har en fin ensartet gylden farve.
  23. Tag af panden og lad kagerne dryppe af på flere lag køkkenrulle.
  24. Server straks med friske mynteblade og yoghurt.
  25. (Hvis det er svært at lave kagerne lige op til spisning, kan du også lave dem nogle timer i forvejen. Når det er spisetid, kan du så komme dem i forvarmet ovn ved 220 gr. i 5 minutter)