Vietnamesiske pandekager med sprød and
Tilberedningstid : 30 Minutter
4 personer
En fantastisk kombination - med masser af sprødhed fra grønt og kød.
Ingredienser
- 1,5 agurk
- 5 forårsløg
- 4 gulerødder
- And svarende til 3 andebryster
- 24 pekingand pandekager (eller 24 stykker rispapir, eller 24 små pandekager)
- Hoisin sauce
Instruktioner
- Skær agurk, forårsløg og gulerødder i tynde stave (julienne)
- ***
- Andekødet kan du lave på flere måder:
- Har du rester fra en andesteg fra dagen før, kan du skære kødet i små tynde stave og sprødstege det på panden i andefedt. Har du brug for mere kød, bliver det hele kun bedre, hvis du tilbereder et eller flere andebryster på almindelig måde og skærer dem i tynde skiver, som anrettes direkte på pandekagen.
- Har du kun fersk andebryst, kan du evt. stege det ene bryst først, skære det i tynde stave og sprødstege det. Derefter steges de to sidste andebryster, og de skæres i tynde skiver, som anrettes direkte på pandekagen.
- (Har du rester fra en flæskesteg kan du for øvrigt bruge samme metode med at skære i tynde stave og sprødstege i fedtet fra stegen. Du kan så evt. kombinere med skiver af nystegt andebryst)
- ***
- Pandekager:
- Optimalt bruger du pandekager til pekingand, som kan købes i asiatiske butikker. De skal opvarmes lige inden spisning. Det gøres lettest i mikroovnen, hvor du først gør et viskestykke vådt, opvarmer det 2 minutter i ovnen ved maksimal varme. Derefter kommer du pandekagerne ind i viskestykket. Fold viskestykket, så pandekagerne ikke rører hinanden. Varm pandekager og viskestykker i 3 minutter ved maksimal varme, tag til bordet og spis med det samme. (Bliver pandekagerne for våde eller tørre, kan du justerer ved at gøre viskestykket mere eller mindre vådt).
- Har du ikke pandekager til pekingand, kan du i stedet selv lave små pandekager med en diameter på ca 15 cm. Du kan også bruge rispapir.
- ***
- Anretning:
- Læg pandekagen på en tallerken.
- Dryp hoisin sauce i en stribe på midten af pandekagen.
- Læg cirka 8 stave af henholdsvis agurk, forårsløg og gulerod oven på saucen.
- Læg andekødet oven på grøntsagerne.
- Rul pandekagen sammen og spis.