Tilbage
Vietnamesiske pandekager med sprød and
Vietnamesiske pandekager med sprød and

Vietnamesiske pandekager med sprød and

Tilberedningstid : 30 Minutter
4 personer
En fantastisk kombination - med masser af sprødhed fra grønt og kød.

Ingredienser

 • 1,5 agurk
 • 5 forårsløg
 • 4 gulerødder
 • And svarende til 3 andebryster
 • 24 pekingand pandekager (eller 24 stykker rispapir, eller 24 små pandekager)
 • Hoisin sauce

Instruktioner

 1. Skær agurk, forårsløg og gulerødder i tynde stave (julienne)
 2. ***
 3. Andekødet kan du lave på flere måder:
 4. Har du rester fra en andesteg fra dagen før, kan du skære kødet i små tynde stave og sprødstege det på panden i andefedt. Har du brug for mere kød, bliver det hele kun bedre, hvis du tilbereder et eller flere andebryster på almindelig måde og skærer dem i tynde skiver, som anrettes direkte på pandekagen.
 5. Har du kun fersk andebryst, kan du evt. stege det ene bryst først, skære det i tynde stave og sprødstege det. Derefter steges de to sidste andebryster, og de skæres i tynde skiver, som anrettes direkte på pandekagen.
 6. (Har du rester fra en flæskesteg kan du for øvrigt bruge samme metode med at skære i tynde stave og sprødstege i fedtet fra stegen. Du kan så evt. kombinere med skiver af nystegt andebryst)
 7. ***
 8. Pandekager:
 9. Optimalt bruger du pandekager til pekingand, som kan købes i asiatiske butikker. De skal opvarmes lige inden spisning. Det gøres lettest i mikroovnen, hvor du først gør et viskestykke vådt, opvarmer det 2 minutter i ovnen ved maksimal varme. Derefter kommer du pandekagerne ind i viskestykket. Fold viskestykket, så pandekagerne ikke rører hinanden. Varm pandekager og viskestykker i 3 minutter ved maksimal varme, tag til bordet og spis med det samme. (Bliver pandekagerne for våde eller tørre, kan du justerer ved at gøre viskestykket mere eller mindre vådt).
 10. Har du ikke pandekager til pekingand, kan du i stedet selv lave små pandekager med en diameter på ca 15 cm. Du kan også bruge rispapir.
 11. ***
 12. Anretning:
 13. Læg pandekagen på en tallerken.
 14. Dryp hoisin sauce i en stribe på midten af pandekagen.
 15. Læg cirka 8 stave af henholdsvis agurk, forårsløg og gulerod oven på saucen.
 16. Læg andekødet oven på grøntsagerne.
 17. Rul pandekagen sammen og spis.