Mor og fars karrysild
Tilberedningstid : 45 Minutter
10 personer
Mine forældres helt fantastiske opskrift på karrysild! Hemmeligheden er at tilsætte flødeskum, som giver en luftig og frisk dressing.
Ingredienser
- 400 g. marineret hvid sild (nettovægt - drænet for lage)
- 50 g. cornichons (vigtigt, at det er cornichons og f.eks. ikke syltede agurker, der jo er søde)
- 50 g. æbler i tern (nettovægt - renset for kernehus)
- 1 æg
- 150 g. creme fraiche (18 pct.)
- 40 g. mayonnaise
- Knapt 1 dl. piskefløde
- 5 g. almindelig karrypulver
- 3 g. salt
- Friskkværnet peber
Instruktioner
- Sørg for, at silden er skåret i mundrette stykker.
- Kog ægget, så det er hårdkogt og køl af.
- Skær ægget i små stykker.
- Skær cornichons i tynde skiver.
- Skær æblet i små tern (ca. 1/2x1/2 cm.)
- Bland mayonnaise og creme fraise og tilsæt salt, peber og karry.
- Rør rundt til alt er jævnt fordelt.
- Du skal først blande dressing og sild så tæt på servering som muligt. Er der mere end en halv time til servering, er det derfor bedst, hvis du sætter tingene i køleskabet hver for sig.
- Tæt på servering piskes fløden til en fast flødeskum.
- Vend flødeskummen forsigtigt sammen med creme fraiche blandingen.
- Tilsæt sild, cornichons, æbletern og æg og vend det hele forsigtigt rund, til ingredienserne er jævnt fordelt.
- Server evt. med en skål løg skåret i ringe, men personligt synes jeg ikke, at retten behøver løg.