Tilbage
Mor og fars karrysild
Mor og fars karrysild

Mor og fars karrysild

Tilberedningstid : 45 Minutter
10 personer
Mine forældres helt fantastiske opskrift på karrysild! Hemmeligheden er at tilsætte flødeskum, som giver en luftig og frisk dressing.

Ingredienser

  • 400 g. marineret hvid sild (nettovægt - drænet for lage)
  • 50 g. cornichons (vigtigt, at det er cornichons og f.eks. ikke syltede agurker, der jo er søde)
  • 50 g. æbler i tern (nettovægt - renset for kernehus)
  • 1 æg
  • 150 g. creme fraiche (18 pct.)
  • 40 g. mayonnaise
  • Knapt 1 dl. piskefløde
  • 5 g. almindelig karrypulver
  • 3 g. salt
  • Friskkværnet peber

Instruktioner

  1. Sørg for, at silden er skåret i mundrette stykker.
  2. Kog ægget, så det er hårdkogt og køl af.
  3. Skær ægget i små stykker.
  4. Skær cornichons i tynde skiver.
  5. Skær æblet i små tern (ca. 1/2x1/2 cm.)
  6. Bland mayonnaise og creme fraise og tilsæt salt, peber og karry.
  7. Rør rundt til alt er jævnt fordelt.
  8. Du skal først blande dressing og sild så tæt på servering som muligt. Er der mere end en halv time til servering, er det derfor bedst, hvis du sætter tingene i køleskabet hver for sig.
  9. Tæt på servering piskes fløden til en fast flødeskum.
  10. Vend flødeskummen forsigtigt sammen med creme fraiche blandingen.
  11. Tilsæt sild, cornichons, æbletern og æg og vend det hele forsigtigt rund, til ingredienserne er jævnt fordelt.
  12. Server evt. med en skål løg skåret i ringe, men personligt synes jeg ikke, at retten behøver løg.