Tilbage
Blinis
Blinis
Blinis
Blinis
Blinis

Blinis

Tilberedningstid : 45 Minutter
50 blinis
Den perfekte opskrift på blinis!

Ingredienser

  • 200 g boghvedemel
  • 200 g hvedemel
  • 1 stor tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 2 dl vand
  • 3 dl. tykmælk/neutral yoghurt
  • 4 æg, delt i blommer og hvider
  • 1 stor spsk. smeltet smør og klaret smør til bagning

Instruktioner

  1. Kom vand, tykmælk/yoghurt og æggeblommer i en skål og rør rundt.
  2. Tilsæt hvedemel, boghvedemel, salt og bagepulver og rør grundigt rundt, til dejen er jævn.
  3. Sæt dejen til at hvile en times tid ved stuetemperatur.
  4. Op til bagning:
  5. Smelt en mængde smør svarende til en spiseskefuld.
  6. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen sammen med det smeltede smør.
  7. Det er lettest at lave blinis på en rigtig blinis-pande. Har man ikke sådan en, kan man også bruge en almindelig pande. Men sørg i så fald for, at dine blinis ikke bliver større end max 10 cm. i diameter.
  8. Bag blinis på panden ved middel varme (6 på en skala fra 1-9). Husk at komme lidt klaret smør på panden inden du placerer dejen på panden.
  9. Opbevar blinis i en beholder med låg, mens du bager de øvrige blinis. På den måde sikrer du, at de holder på varmen og ikke bliver tørre.
  10. Server blinis lune med f.eks. røget laks eller stenbiderrogn. Anret med hakkede løg og creme fraiche. Vil du gøre det rigtig godt, kan du erstatte creme fraiche med Rømme, som giver en mere blød, flødeagtig smag, der passer helt perfekt til blinis.
  11. PS: Rømme er et traditionelt norsk mejeriprodukt, som Irma for nyligt er begyndt at forhandle. Det er et fantastisk produkt, som jeg klart kan anbefale.