Pizza med 4 slags tomat
Tilberedningstid : 10 Minutter
1 pizza
Helt fantastisk - 4 pizzaer i een! Og så smager den lige så godt, som den ser ud!
Ingredienser
- 1 bolle pizzadej
- 50 g. gule cherrytomater
- 50 g. røde cherrytomater
- Tomatsovs (se opskrift her på siden)
- 1 hel flået tomat (fra dåse)
- 1/4 kugle frisk mozzarella
- Blade af frisk basilikum
- Olivenolie
- Hvidløg
- Salt og peber
Instruktioner
- Lav tomatsovsen (se opskriften her på siden).
- Gør en helt flået tomat klar.
- Gør din mozzarella klar.
- Gør basilikum klar.
- Riv eller hak hvidløg fint og bland op med lidt olie.
- Skær cherrytomaterne i skiver (3-4 skiver pr. tomat).
- Form pizzadejen til en pizza, men gør kanten lidt tyndere end normalt.
- Med en skarp kniv eller dejspartel laves 4 snit i kanten af pizzaen. Snittene skal laves langs med kanten, så hvert snit cirka er på længde med en halv pizza (se billedet).
- Hver frit-skåret kant bukkes nu ind over pizzaen, så spidserne mødes på midten (se billedet).
- Ret evt. pizzaen lidt til, så den er pæn rund, og genskab kanten rundt langs med pizzaen.
- Fordel røde tomatskiver i et felt og kom lidt basilikum og dernæst mozzarella på toppen. Krydr med salt og peber.
- Fordel gule tomatskiver i et felt og kom lidt basilikum og dernæst mozzarella på toppen. Krydr. med salt og peber.
- Placer en helt flået tomat i et felt og kom mozzarella på toppen. Krydr med salt og peber.
- Fordel tomatsovs på et felt.
- Kom hvidløgsolien på et par af felterne, og drys med olivenolie på de øvrige.
- Bag pizzaen ved højeste varme til kanten er gyldenbrun.