Vichyssoise
Tilberedningstid : 45 Minutter
6 personer
Herlig mild kartoffel-porresuppe, som servers kold.
Ingredienser
- 200 g. renset kartoffel
- 1 rødløg
- 2 porrer
- 100 g. smør
- 1 liter hønsefond (eller anden fond)
- 3 æg
- 1,2 dl. fløde
- 4 spsk. crutoner
- 1 spsk. olivenolie
Instruktioner
- Skær løget i tynde skiver.
- Fjern de mørkegrønne blade fra porrerne.
- Skyl porrerne grundigt.
- Skær porrerne i tynde skiver.
- Smelt smørret i en stor gryde ved lav varme og tilsæt løgskiverne.
- Steg i 5 minutter indtil løgene er bløde men ikke brune.
- Tilsæt porrerne og steg i yderligere 10 minutter (rør rundt jævnligt).
- Mens løg og porrer steger, skrælles kartoflerne og skæres i små stykker.
- Når porrer og løg er meget bløde tilsættes kartofler og det hele steges et minuts tid.
- Tilsæt hønsefond og kom låg på gryden.
- Kog videre under svag varme i 30 minutter.
- Tag af blusset og blend suppen meget grundigt med en stavblender. Du skal blende til suppen er fløjlsblød.
- Hæld suppen gennem en finmasket si.
- Stil suppen på køl i mindst 2 timer (kan fint holde til dagen efter).
- Op til anretning koges æggene til de er knapt hårdkogte (9 minutter)
- Tag suppen ud af køleskabet og rør fløden i suppen.
- Smag til med salt og peber
- Skær æggene over og læg et halvt æg på hver tallerken.
- Hæld suppen rundt om ægget.
- Anret med crutoner og dryp lidt olivenolie over suppen.