Tilbage
Vichyssoise
Vichyssoise
Vichyssoise

Vichyssoise

Tilberedningstid : 45 Minutter
6 personer
Herlig mild kartoffel-porresuppe, som servers kold.

Ingredienser

  • 200 g. renset kartoffel
  • 1 rødløg
  • 2 porrer
  • 100 g. smør
  • 1 liter hønsefond (eller anden fond)
  • 3 æg
  • 1,2 dl. fløde
  • 4 spsk. crutoner
  • 1 spsk. olivenolie

Instruktioner

  1. Skær løget i tynde skiver.
  2. Fjern de mørkegrønne blade fra porrerne.
  3. Skyl porrerne grundigt.
  4. Skær porrerne i tynde skiver.
  5. Smelt smørret i en stor gryde ved lav varme og tilsæt løgskiverne.
  6. Steg i 5 minutter indtil løgene er bløde men ikke brune.
  7. Tilsæt porrerne og steg i yderligere 10 minutter (rør rundt jævnligt).
  8. Mens løg og porrer steger, skrælles kartoflerne og skæres i små stykker.
  9. Når porrer og løg er meget bløde tilsættes kartofler og det hele steges et minuts tid.
  10. Tilsæt hønsefond og kom låg på gryden.
  11. Kog videre under svag varme i 30 minutter.
  12. Tag af blusset og blend suppen meget grundigt med en stavblender. Du skal blende til suppen er fløjlsblød.
  13. Hæld suppen gennem en finmasket si.
  14. Stil suppen på køl i mindst 2 timer (kan fint holde til dagen efter).
  15. Op til anretning koges æggene til de er knapt hårdkogte (9 minutter)
  16. Tag suppen ud af køleskabet og rør fløden i suppen.
  17. Smag til med salt og peber
  18. Skær æggene over og læg et halvt æg på hver tallerken.
  19. Hæld suppen rundt om ægget.
  20. Anret med crutoner og dryp lidt olivenolie over suppen.