Tilbage
Flammkuchen/Tarte flambee
Flammkuchen/Tarte flambee

Flammkuchen/Tarte flambee

Tilberedningstid : 15 Minutter
4 pizza
Den klassiske spise fra Alsace - med lidt personlige modifikationer.

Ingredienser

  • Dej til flammkuchen (se opskrift under pizzadej her på siden)
  • 200 g. rømme (alternativt creme fraiche)
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 lime
  • salt og peber
  • 2 løg
  • 150 g. serranoskinke (eller bacon)
  • 150 g. revet emmentaler
  • 100 g. champignon
  • Olivenolie
  • Evt. persille til pynt

Instruktioner

  1. Se opskriften på dej til flammkuchen under "Pizzadej" her på hjemmesiden.
  2. Jeg bruger rømme, når jeg laver flammkuchen (kan købes i irma). Det har en mere ren og fed/flødeagtig smag end creme fraiche, som dog også kan bruges.
  3. Rømmen krydres med 1 fed revet hvidløg, saften fra en halv lime og smages til med salt og peber.
  4. I stedet for det klassikse spæk/bacon bruger jeg serranoskinke. Det giver det samme til smagen, og er lettere at arbejde med.
  5. Løget skæres i tynde halve ringe.
  6. Serranoskinke/spæk skæres i små tern.
  7. Champignon skæres i tynde skiver.
  8. Form og bagning:
  9. I modsætning til pizza, skal kanten på en flammkuchen ikke være for stor. Derfo rulles dejen ud med en kagerulle - det gør også bunden ekstra sprød.
  10. Fordel et tyndt lag rømme ud over dejen, så der kun er en kant på ca. 1 cm. fri.
  11. Fordel en håndfuld løg.
  12. Fordel en håndfuld serranoskinke.
  13. Fordel en lille håndfuld emmentaler.
  14. Fordel en lille håndfuld champignon.
  15. Afslut med lidt olivenolie.
  16. Bag i ovnen på en pizzasten ved højest mulige varme (over 250 gr.).
  17. Pynt evt. med lidt persille lige før servering.