Tunmousse
Tilberedningstid : 15 Minutter
2 personer
Tunmousse med perfekt balance mellem smag og kalorier.
Ingredienser
- 1 dåse tun (drænet 110 g.)
- 25 g. blødt smør
- 5 spsk. (0,75 dl.) Cremefraiche (18% fedt)
- 1-2 tsk. frisk citronsaft
- Salt og peber
- Evt. ca. 10 mynteblade
- Evt. revet citronskal fra 1/4 citron.
Instruktioner
- Hæld vandet eller olien fra tunen.
- Kom tunen i en skål og findel den med en gaffel.
- Tilsæt meget blødt smør.
- Tilsæt cremefraiche.
- Rør det hele sammen.
- Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Giv evt. tunmoussen et ekstra twist ved at tilsætte finthakkede mynteblade og revet citronskal.
- Kom tunmoussen i en eller flere små skåle (afhængig af, om du vil portionsanrette).
- Sæt i køleskabet i mindst 4 timer, men gerne til næste dag.
- PS: Vil du lave en fedtfattig version, så drop smør og cremefraiche og brug i stedet 1 dl. Cheasy Fraiche. I så fald kan du med fordel bruge et brev husblas til at gøre din mousse mere fast.
- PPS: Den klassiske tunmousse fra Karolines køkken siger, at man skal bruge 100 g. smør og 1/2 dl. 18% creme fraiche. Den er for fed - det er nærmest som at spise smør med tunsmag.