Tilbage
Tunmousse

Tunmousse

Tilberedningstid : 15 Minutter
2 personer
Tunmousse med perfekt balance mellem smag og kalorier.

Ingredienser

  • 1 dåse tun (drænet 110 g.)
  • 25 g. blødt smør
  • 5 spsk. (0,75 dl.) Cremefraiche (18% fedt)
  • 1-2 tsk. frisk citronsaft
  • Salt og peber
  • Evt. ca. 10 mynteblade
  • Evt. revet citronskal fra 1/4 citron.

Instruktioner

  1. Hæld vandet eller olien fra tunen.
  2. Kom tunen i en skål og findel den med en gaffel.
  3. Tilsæt meget blødt smør.
  4. Tilsæt cremefraiche.
  5. Rør det hele sammen.
  6. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  7. Giv evt. tunmoussen et ekstra twist ved at tilsætte finthakkede mynteblade og revet citronskal.
  8. Kom tunmoussen i en eller flere små skåle (afhængig af, om du vil portionsanrette).
  9. Sæt i køleskabet i mindst 4 timer, men gerne til næste dag.
  10. PS: Vil du lave en fedtfattig version, så drop smør og cremefraiche og brug i stedet 1 dl. Cheasy Fraiche. I så fald kan du med fordel bruge et brev husblas til at gøre din mousse mere fast.
  11. PPS: Den klassiske tunmousse fra Karolines køkken siger, at man skal bruge 100 g. smør og 1/2 dl. 18% creme fraiche. Den er for fed - det er nærmest som at spise smør med tunsmag.