LCHF pizza
Tilberedningstid : 60 Minutter
3 pizzaer
Den bedste LCHF pizza! Sprød kant og en fast bund, der minder om rigtig pizza.
Ingredienser
- Bund:
- 200 g. renset knoldselleri
- 200 g. blomkål
- 150 g. revet ost
- 3 æggehvider
- 3 spsk. pofibre
- 3 spsk. olivenolie
- 3 tsk. tørret oregano
- Salt og peber
- Pizzafyld:
- 1 gode dåse flåede tomater
- 3 store håndfulde revet ost
- Pepperoni
- Oregano
- Salt og peber
- Frisk basilikum
Instruktioner
- Riv blomkål på den grove side af rivejernet.
- Kom revet blomkål i en microbølgeovns-egnet beholder og sæt i microbølgeovnen i 1 minut ved højeste effekt.
- Tag ud af ovnen og mas blomkålen, så væden kan hældes væk.
- Pres indtil du har hældt mindst 20 g. væde fra.
- Riv knoldselleri på den grove side af rivejernet.
- Kom revet knoldselleri i en microbølgeovns-egnet beholder og sæt i microbølgeovnen i 1 minut ved højeste effekt.
- Tag ud af ovnen og mas knoldselleri, så væden kan hældes væk.
- Pres indtil du har hældt mindst 40 g. væde fra.
- I en skål blandes revet knoldselleri og blomkål med æggehvide, pofibre, olivenolie og revet ost.
- Krydr med salt, peber og 3 tsk. oregano.
- Sæt på køl i en halv times tid.
- ***Bagning***
- Bundene skal forbages på en pizzasten i en forvarmet ovn ved 230 g.
- Tag en 1/3 af din masse og fordel den i et jævnt lag på et stykke bagepapir. Bunden skal være cirka 20 cm. i diameter.
- Bag bunden med bagepapir i 5 minutter på pizzastenen i den forvarmede ovn.
- Tag bunden ud og lad den køle af et par minutter.
- Bag så bunden i yderligere 5 minutter - denne gang uden bagepapir og med den anden side ned mod på pizzastenen.
- Tag bunden ud af ovnen.
- Laver du flere pizzaer, kan du fint forbage alle bundene, så de er klar til den endelige bagning med fyld.
- Blend en dåse flåede tomater og krydr med salt, peber og oregano.
- Kom en mængde svarende til cirka 3-4 spsk. tomat på hver pizza.
- Drys en god håndfuld revet ost over tomaten.
- Slut af med f.eks. pepperoni eller andet fyld - men ikke for meget!
- Bag i ovnen ved 230 g. i 7-8 minutter.
- Pynt med frisk basilikum.