Cracker pizza med ærtepure og bacon
Tilberedningstid : 15 Minutter
1 pizza
En herlig version. Sødme fra ærter og pære blander sig med salt umami fra bacon.
Ingredienser
- 1 kugle dej til cracker pizza
- 2-3 blade romainesalat
- 1/2 kugle frisk mozzarella
- 6 skiver bacon
- 3 spsk. råsyltede løg (se opskrift her på siden)
- 50 g. ærter
- 1/4 pære
- Olivenolie
- Balsamicoeddike
- Salt og peber
Instruktioner
- Ærtepure:
- Blancher ærterne i kogende vand i 2-3 minutter.
- Hæld vandet fra, skyld ærterne i koldt vand og lad dem dryppe af i en sigte.
- Purer ærterne med en stavblender eller i almindelig blender sammen med 1 tsk. olivenolie.
- Smag til med salt, peber og evt. friskrevet muskatnød.
- Pizza:
- Sæt ovnen på maksimal varme.
- Placer en bageplade med pizzasten på næstøverste rille.
- Du er klar til at lave pizza, når ovnen har været max varm i 15 minutter.
- Vask romainesalaten.
- Rist bacon helt sprød på en pande.
- Skær pæren i små tern.
- Rul dejen ud så tyndt som muligt.
- Stænk med olivenolie.
- Bag pizzabunden på pizzastenen til den har fået en flot gylden farve.
- Pizzaen anrettes, så snart bunden er færdig.
- Fordel først romainesalat.
- Dernæst fordeles ærtepure, så bacon og råsyltede løg. Til sidst drysses med pæretern.
- Stænk med lidt olivenolie og balsamicoeddike og smag til med salt og peber.
- Server med det samme.