Stenbidderrogn på sat kærnemælk
Tilberedningstid : 60 Minutter
6 portioner
En smuk ret, hvor syren fra kærnemælken giver perfekt modspil til den salte rogn.
Ingredienser
- 200 g. stenbiderrogn
- 3 dl. kærnemælk
- 1/2 dl. fløde
- 2 blade husblas
- 3 g. fintrevet peberrod
- Salt
- 50 g. jordskokker
- 1 æble
- 2 spsk. æbleeddike
- 50 g. rugbrød (helst uden kerner)
- 1 spsk. smør
- 1 bundt purløg
Instruktioner
- Riv peberrod fint.
- Bland peberrod og kærnemælk, og smag til med salt og peber.
- Udblød husblassen i koldt vand.
- Varm fløden i en gryde, kom den udblødte husblas i fløden (uden vandet), og smelt forsigtigt husblasen.
- Hæld den varme fløde i kærnemælken under konstant piskning.
- Fordel blandingen i 6 dybe tallerkner.
- Stil på køl indtil servering.
- ***
- Vask jordskokkerne grundigt - behold skralden på.
- Skær jordskokkerne i meget tynde skiver (brug gerne et mandolinjern).
- Kom skiverne i koldt vand og stil på køl.
- ***
- Skær æblerne i små tern (1/2x1/2x1/2 cm.)
- Vend dem i æbleeddike og sæt på køl.
- ***
- Riv rugbrødet på den grove side af et rivejern.
- Smelt smøret på en pande og steg rugbrødet sprødt.
- Kom rugbrødet på en tallerken foret med køkkenrulle.
- ***
- Hak purløget fint.
- ***
- Sørg for at stenbidderrognen er smagt til med salt og citron.
- ***
- Ved anretning:
- Sigt vandet fra jordskokkerne og vend dem i lidt olie og æbleeddike.
- Anret stenbidderrognen oven på den satte kærnemælk.
- Anret jordskokkeskiver og æbletern og drys med med sprødt rugbrød.
- Pynt med hakket purløg.
- Server med det samme.