Tilbage
Æbleskiver
Æbleskiver

Æbleskiver

Tilberedningstid : 60 Minutter
30 stk.
De bedste æbleskiver - kalorielette uden æg og smør

Ingredienser

  • 300 g. hvedemel
  • 1 tsk. natron
  • 30 g. sukker
  • 1/2 tsk. salt
  • 1/4 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. fintreven citronskal
  • 2,5 dl. mælk (helst sød)
  • 2,5 dl. neutral yoghurt
  • (erstat evt. yoghurt og mælk med 5 dl. kærnemælk)
  • Smør til stegning

Instruktioner

  1. Blad mel, natron, sukker, salt og kardemomme godt.
  2. Bland mælk og yoghurt og rør i melet og pisk til dejen er glat.
  3. Lad dejen hvile i en halv times tid.
  4. Varm æbleskivepanden op (sæt blusset på middelhøj varme - 7 på en skala fra 1 til 9).
  5. Kom lidt smør i hvert hul.
  6. Fyld hullerne 3/4 del op med dej.
  7. Bag til æbleskiven har fået farve, og vend så æbleskiven 90 grader, så den bagte halvdel står op i luften.
  8. Læg en ekstra teskefuld dej i hvert hul og vend igen æbleskiverne.
  9. Vend æbleskiverne til de har fået fin farve på hele overfladen - det tager ca. 6 minutter.
  10. Hold evt. æbleskiverne varme i ovnen ved 150 gr.
  11. TIP: når du første gang har vendt æbleskiverne 90 grader, kan du lægge et lille stykke æble, chokolade, marcipan, nougat eller andet ind i midten af æbleskiven og derefter tilsætte den ekstra teskefuld dej og vende æbleskiven.