Tortillas på hvedemel
Helt perfekte tynde tortillas på smør og hvedemel - det giver den bedste smag!
Ingredienser
- 300 g. hvedemel
- 80 g. smør
- 1,5 dl. vand
- 1 tsk. salt
Instruktioner
- Bland hvedemel og salt.
- Tilsæt smørret og masser det ind i melet, så det bliver fordelt helt fint.
- Tilsæt vand og ælt til du har en helt jævn og smidig dej.
- Lad dejen hvile 15-30 minutter et halvkøligt sted (gerne 18-20 grader).
- Del dejen i portioner af 60 g.
- Opvarm en tør pande til middelhøj varme (7-8 på en skala fra 1-9)
- Drys lidt mel på bordet.
- Med en dejrulle rulles dejen ud, så man har en tortilla med en diameter omkring 25 cm. (dejen skal nok rulles 4-6 gange, og husk at drys lidt mel på bordpladen og oven på dejen, hver gang du ruller.)
- Kom dejen på panden, og mens den varmer går du i gang med at rulle en ny.
- Vend tortillaen på panden, når den har fået fine mørke pletter.
- Placer de færdige tortillas på en tallerken og dæk med et fugtigt viskestykke.
- https://youtu.be/7OCQ_rCbsrg