Tilbage
Base til julesovs

Base til julesovs

Tilberedningstid : 30 Minutter
4 personer
En god sur-sød base til din julesovs.

Ingredienser

  • 1 lille æble
  • 1 løg
  • 2½ dl. rødvin
  • 1 laurbærblad
  • 1 knsp. timian
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 2 enebær

Instruktioner

  1. Kom rødvinen i en lille gryde og sæt den over ved svag varme.
  2. Knus laurbærbladet med fingrene og kom ned til rødvinen.
  3. Giv enebær et bank og kom i rødvinen sammen med timian.
  4. Hak løget fint og skær æblerne i tern.
  5. Kom smør på panden og steg løgene ved middelhøj varme til de er blevet bløde.
  6. Kom æblerne på panden sammen med løgene og steg til æblerne begynder at få farve.
  7. Tilsæt balsamico og steg, til balsamicoen er kogt ind, og æbler og løg begynder at karamellisere.
  8. Kom æbler og løg op til rødvinen.
  9. Kog rødvinen ind til cirka halvdelen.
  10. Hæld basen gennem en si, og brug en ske til at mase mest mulig væde fra æbler/løg gennem sien.
  11. Brug basen sammen med fløde og fonden fra ande- eller flæskesteg og jævn med en smørbolle.
  12. Basen passer ca. til, at du tilsætter 5 dl. fond, lader det koge ind til cirka halvdelen og derefter tilsætter 3 dl. fløde.