Tilbage
Madtærte - her med svampe

Madtærte - her med svampe

Tilberedningstid : 120 Minutter
6 personer
Den perfekte opskrift på dej og fyld

Ingredienser

  • Dej til en stor og en lille tærte:
  • 375 g. hvedemel
  • 180 g. smør
  • 120 ml. koldt vand
  • 1 tsk salt
  • Fyld til en stor og en lille tærte:
  • 8 æg - svarende til 400 dl.
  • 4 dl. cheasy fraiche (erstat evt. 1-2 dl. med hytteost)
  • 1½ tsk salt
  • peber
  • Denne version er en svampetærte, så ekstra fyld er:
  • 1 stor porre
  • 300 g. svampe (jeg har i denne version 150 g. champignon og 150 g. tragtkantareller)

Instruktioner

  1. Kom mel og salt i en skål.
  2. Tilsæt smør skåret i små tern.
  3. Tilsæt vand.
  4. Ælt (f.eks. med en håndmixer eller foodprocessor) til dejen hænger sammen i en klump.
  5. Pak dejen i husholdsningsfilm, tryk den flad og sæt på køl i en time.
  6. skær svampe i mindre stykker og steg på panden i smør.
  7. skær porre i tynde halve ringe.
  8. bland æg, hytteost, cheasy fraice og salt og peber.
  9. forvarm ovnen til 180 g. almindelig varme.
  10. smør en stor tærteform og en lille med smør.
  11. rul dejen ud til ca 2 mm. tykkelse - husk lidt mel på bordet når du ruller ud.
  12. Læg dejen op i den store tærteform.
  13. skær kanten af, så dejen går ca 1 cm. ned på ydersiden af tærteformen.
  14. Den dej du har skåret fra samles til en kugle og rulles ud til 2 mm. tykkelse og lægges i den lille tærteform.
  15. Prik dejen meget grundigt i både bund og langs kanten. Jeg laver relativt store huller, og derfor har jeg aldrig problemer med, at dejen buler op når den forbages.
  16. forbag bundene i 12-15 minutter til de er gyldne.
  17. Fordel det faste fyld over bundene (her svampe og porre).
  18. kom æggemasse over fyldet.
  19. bag i ca. 30 minutter.
  20. tag ud af formen og stil på en rist i 5 minutter til afkøling.
  21. Tærterne er glimrende at fryse ned.