Pølsehorn
Tilberedningstid : 180 Minutter
20 stk
De blødeste og bedste pølsehorn!
Ingredienser
- 275 g. vand
- 100 g. naturel yoghurt
- 100 g. smør
- 30 g. gær
- 2 spsk. sukker
- 2 tsk. salt
- 1 æg
- 700 g. hvedemel
- æg til pensling
- 10 hotdogpølser
Instruktioner
- Smelt smøret.
- Bland smør, vand og yoghurt.
- Tilsæt gær og rør rundt til gæren er opløst.
- Tilsæt sukker, æg og salt.
- Ælt dejen - helst på røremaskine eller også med håndmixer - mens melet tilsættes lidt af gangen.
- Når melet er tilsat æltes i ca. 7 minutter.
- dæk dejen med folie og sæt i køleskabet i en halv times tid.
- Tag dejen ud af køleskabet og del den i to.
- Kom de 6 pølser i en frysepose og giv dem 1 minut i mikrobølgeovnen ved fuld styrke. (Har du ikke en mikrobølgeovn, så sørg for at pølserne har mindst stuetemperatur - det giver en bedre hævning).
- Skær pølserne i halve.
- Drys bordet med mel og rul første del af dejen ud til en cirkel med en diameter omkring 45 cm.
- Skær dejen ud i 10 (eller op til 12) lige store stykker - lige som man skærer en pizza.
- Læg en pølse i den brede ende af et af dejstykkerne og rul dejen rundt om pølsen.
- Sørg for, at dejen lukker rundt om pølsen i enderne.
- Fortsæt med de øvrige stykker dej, og gentag så processen med den anden halvdel af dejen.
- Dæk to bageplader med bagepapir og placer 10 pølsehorn på hver.
- Læg et viskestykke over pølsehornene og læg evt. et stykke plastik over viskestykket.
- Lad pølsehornene hæve i 1½-2 timer på køkkenbordet.
- Forvarm ovnen til 200 gr. varmluft.
- Pensl pølsehornene med æg.
- Drys evt. med sesamfrø.
- Bag hver bageplade separat i 12-14 minutter til pølsehornene har fået en flot gylden farve.
- Tag ud af ovnen og lad dem køle af på en rist.