Deep pan pizza
Tilberedningstid : 100 Minutter
2-4 pizza
Helt sprød kant og bund!
Ingredienser
- 225 g. fedtfattig mælk
- 425 g. vand
- 900 g. mel (helst tipo 00)
- 100 g. majsmel
- 11 g. tørgær
- 5 g. sukker
- 20 g. salt
- 40 g. olivenolie
- Ekstra olivenolie til panden.
Instruktioner
- I en skål blandes mel, majsmel og tørgær.
- Tilsæt mælk, 40 g. olivenolie og vand.
- Ælt grundigt til dejen er helt samlet – helst i en røremaskine.
- Lad dejen hvile I 10-20 minutter.
- Tilsæt salt.
- Ælt dejen i hånd eller på røremaskine i 8-12 minutter, til dejen er helt glat og smidig og ikke går i stykker, hvis du tager en lille klump dej, og strækker den helt tynd.
- Lad dejen hvile I en tildækket skål i ½-1 time på køkkenbordet.
- Del dejen i ønskede portioner. Til en 14" (36 cm.) pande bruges 500 g. dej. Til 11" (29 cm) bruges 350 g. dej og til 9" (24 cm.) bruges 250 g. dej.
- Dæk bunden af panden med olie. Til en 14" (36 cm.) pande bruges 2,5 spsk. olie. Til 11" (29 cm) bruges 1,5 spsk. olie og til 9" (24 cm.) bruges 1 spsk. olie.
- På køkkenbordet strækkes dejen med hænderne eller en rulle, så den har næsten samme størrelse som panden.
- Placer dejen I panden.
- Dejen vil muligvis trække sig lidt sammen, men det er ikke et problem.
- Læg et stykke bagepapir over dejen og dæk derefter panden tæt med stanniol og placer I køleskabet I 6-48 timer.
- En time før bagning: Tag panden med pizzadej ud af køleskabet og placer på køkkenbordet.
- Placer en pizzasten på en bageplade og sæt på nederste rille i din køkkenovn og opvarm ovnen til 260 grader.
- Efter 1 time fjernes stanniol og bagepapir over pizzadejen.
- Dæk dine finger med olivenolie og pres så dejen fra center og ud mod kanten af panden, til dejen dækker hele panden og du har en hævet kant, som er cirka 1 cm. høj. Undgå at trykke luften ud af din kant.
- Nu skal du “docke” din dej. Det vil sige, at du prikker huller i bunden med en gaffel – ligesom når man laver tærte. Hullerne forhindrer, at du får store luftlommer under dejen.
- Herefter pensles skorpen med olivenolie.
- Så er det tid til at tilføje toppings til din pizza.
- Vigtigt: På en deep pan pizza skal osten på FØR tomaten. Samtidig bruger man 1-2 håndfulde ost mere end på en almindelig pizza, og også gerne lidt ekstra tomat.
- Placer pizzaen på pizzastenen på nederste rille i ovnen.
- Bag I 12-14 minutter indtil skorpen er gylden brun.
- Hvis du ønsker en ekstra sprød bund, kan du til sidst tage pizzaen ud af panden og bage på pizzastenen I 1-2 minutter ekstra.
- Spis med det same, eller placer til afkøling på en rist i et par minutter