Fastelavnsboller - Tangzhong metode
Tangzhong er en gammel japansk teknik, som giver bedre hævning og blødere boller, der holder sig friske i længere tid.
Ingredienser
- Tangzhong fordej:
- 50 g. hvedemel
- 250 g. mælk
- Dej:
- 350 g. mælk
- 750 g. hvedemel
- 40 g. gær
- 60 g. sukker
- 10 g. salt
- 1 æg
- 100 g. blødt smør
- Et ekstra æg til pensling
- Fyld:
- Mulighed 1:
- Ca. 4 dl. kagecreme
- Ca. 3 dl. fast æblemos
- Mulighed 2:
- Remonce lavet ved grundigt at blande 100 g. sukker, 100 g. smør og 100 g. marcipan.
- ca. 1. dl hindbærsyltetøj
Instruktioner
- Din tangzhong fordej laver du ved at blande 250 g. mælk og 50 g. mel i en gryde.
- Placer gryden på et kogeblus ved mellemhøj varme.
- Under konstant omrøring varmer du dejen op til 65 grader. Du kan enten bruge et termometer, men det er også let at se, når dejen er færdig. For du skal stoppe, så snart dejen er blevet stiv som tapetklister.
- Tag gryden af blusset og rør rundt i ekstra 15 sekunder.
- Lad fordejen køle ned til stuetemperatur.
- Kom 350 g. fingervarm mælk i en røreskål.
- Tilsæt gær og rør rundt til gæren er opløst.
- Tilsæt fordejen, salt, sukker, æg og 750 g. hvedemel.
- Ælt din dej i 10-15 minutter til du har fået en fin glutenstruktur (dvs. at du kan tage en lille klump dej og strække den helt tynd uden, at den brækker).
- Tilsæt blødt smør i tern og ælt til smørret er helt optaget i dejen.
- Drys godt med mel på dit køkkenbord og rul dejen ud til en kvadrat på 60x60 cm.
- Når du ruller dejen ud, så vend den flere gange og sørg for, at der er godt med mel på bordpladen.
- Skær kvadraten op i 16 stykker af 15x15 cm. størrelse.
- Placer en mængde remonce eller kagecreme svarende til en lille spiseske i midten på hver kvadrat.
- Suppler med en mængde æblemos eller hindbærsyltetøj svarende til en stor teske.
- Luk bollerne om fyldet ved at tage i de to hjørner skråt over for hinanden og pres dem sammen over midten.
- Tag de to resterende hjørner og saml dem ligeledes på midten (se billede 3).
- Klem nu dejen godt sammen i de åbne sprækker (se billede 4).
- Stræk igen de 4 hjørner ind på midten af bollen og klem dejen sammen i åbninger, så du har en fin lukket bolle.
- Vend bollen om og placer den på en bageplade.
- Gentag til alle bollerne er lukket.
- Dæk bollerne med et viskestykke og gerne et stykke plastik over viskestykket.
- Lad hæve i 1-½ time.
- Forvarm ovnen til 200 grader almindelig varme.
- Pisk ægget sammen og pensl bollerne.
- Bag i 12-15 minutter.
- Pynt med glasur og andet pynt.
- Bollerne er glimrende at fryse ned og spise senere.