Sandwichbrød
Tilberedningstid : 180 Minutter
10 stk.
De perfekte sandwichbrød - bløde med en god sej skorpe. Glimrende at fryse ned.
Ingredienser
- 520 g. mælk
- 11 g. tørgær (eller 1 pakke gær)
- 800 g. hvedemel
- 20 g. sukker
- 40 g. smør
- 20 g. salt
- 1 æggehvide til pensling
Instruktioner
- Opvarm mælken til 30-37 grader og hæld den i din røreskål.
- Tilsæt tørgær til mælken og rør rundt.
- Lad stå i ca. 5 minutter til der kommer små bobler i mælken.
- Smelt smør.
- Tilsæt smeltet smør, mel, salt og sukker til mælken.
- Ælt i et par minutter til dejen er godt samlet.
- Dæk dejen til og lad den stå 15-20 minutter.
- Ælt igen i 5-10 minutter til du har en glat dej, som du kan strække helt tynd uden at den revner.
- Dæk dejen til og lad den stå 30-60 minutter til den er hævet til dobbelt størrelse.
- Kom dejen ud på et meldrysset bord, og stræk den lidt til en flad rektangel.
- Skær dejen ud i 10 stykker af 140 g. hver. Prøv at del dejen, så hvert stykke er en jævn rektangel.
- Tag hvert dejstykke og stræk det til en rektangel på ca. 15x10 cm.
- rul nu dejen, så du får en pølse af ca. 15 cm. længde.
- Knib dejen sammen fra side til side hvor pølsen er rullet sammen.
- Placer dejen på en bageplade med bagepapir, så den side du har knebet sammen vender mod bagepladen.
- Dæk til og lad hæve til dobbelt størrelse.
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Bland en æggehvide med 1 spsk. vand.
- skær tre snit på skrå af hvert brød.
- Pensl med æggehviden.
- Bag i 15-20 minutter til skorpen er gyldenbrun.
- Tip: Stil evt. et ovnfast fad i bunden af ovnen, som du smider et par isterninger i, når du sætter brødene i ovnen. Så får du lidt ekstra damp under den første del af bagningen.