Mosekjærs Burgerboller
Tilberedningstid : 180 Minutter
18 stk.
Luftige og lækre
Ingredienser
- 600 g. mælk
- 800 g. hvedemel
- 40 g. gær
- 60 g. sukker
- 10 g. salt
- 1 æg
- 100 g. blødt smør
- Evt. sesamfrø
- Et ekstra æg til pensling
Instruktioner
- Varm mælken til 30-35 grader.
- Kom mælk og gær i en røreskål og rør rundt til gæren er opløst.
- Tilsæt salt, sukker, æg, smør og hvedemel.
- Ælt nogle minutter til dejen er godt samlet.
- Dæk dejen til og lad den stå 15 minutter.
- Ælt igen i 5-10 minutter til dejen er glat og jævn.
- Dæk dejen til og lad den stå 30-60 minutter til den er hævet til dobbelt størrelse.
- Kom dejen ud på et meldrysset bord.
- Del dejen i stykker efter hvor store burgerboller du ønsker. 90 g. svarer til en bolle i stil med en burger på McDonald's, mens 120 g. svarer til en stor middagsburger.
- NB: Dejen er relativt våd, så det kan hjælpe hele tiden at have et tyndt lag mel på bordet.
- Rul hver dejklump til en fin rund kugle og placer på en bageplade med bagepapir.
- Dæk til og lad hæve til dobbelt størrelse (hævetid 45-60 minutter).
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Pisk et æg sammen og pensl bollerne.
- Strø evt. sesamfrø ud over bollerne.
- Bag i ca. 15 minutter til skorpen er gyldenbrun.