Test og anmeldelse / Elektriske maskiner / Espressomaskine - Rancilio Silvia

Espressomaskine - Rancilio Silvia

Rancilio Silvia er generelt anerkent som den perfekte begyndermaskine for espressoelskere. Den er relativt billig og laver en fantastisk espresso. Den er samtidig rigtig god til at skumme mælk, så man får den helt rigtige microskum.
 
Maskinens pumpe leverer et godt tryk, og boileren er en af de større blandt hjemmemaskiner. Også portafilteret er som det skal være - med en størrelse på 58 mm.  
 
Samtidig er den relativt let at vedligeholde. Det skyldes blandt andet, at du kan montere et vandfilter, som forhindre de værste kalk-gener. Det betyder også, at man kan bruge almindelig postevand uden at skulle have det afkalket og alt muligt besværligt, som mange espresso-folk ellers går meget op i. (Læs: du sparer en masse tid, og alt bliver lettere).
 
For at få den sidste 5. stjerne skulle maskinen have haft en ekstra boiler, så man hurtigere kan lave flere espresso eller steame mælk lige efter espressobrygningen. Men de maskiner som kan det koster til gengæld også betydeligt mere.
 
PS: Vær opmærksom på, at en espressomaskine generelt kræver, at du også køber en god kaffekværn. Jeg har en Rancilio Rocky kaffekværn, som er rigtig god. Fra ny koster den godt 2.000 kr. Vil man begrænse udgiften, kan man se på den blå avis, hvor der typisk er både espressomaskine og kværn til salg. (Det var der, jeg fandt mit sæt).
 
Bedømmelse:

★★★★

4 ud af 5 stjerner
 
Pris: Ca. 3.500 kr.