Test og anmeldelse / Mad og drikke / Mad og kolonial

Mad og kolonial

Pesto genovese La Genuina Ligure
En helt fantastisk pesto med basilikum. Mange købe-pesto smager, som var de lavet på tørrede krydderurter. Men her er en pesto med smag af friske, ægte råvarer. Den bedste købe-pesto jeg har smagt! 
Kan købes hos www.supermarco.dk
Test af dåsetomater 
I min søgen på den perfekte pizzasovs har jeg testet 16 dåsetomater. Der er to vindere - MUTTI, Pomodoro S. Marzano fra Føtes og De Cecco Pomodorini fra Irma. De to dåser smager meget forskelligt, men er gode på hver deres måde.
 
Du kan se testresultater ved at gå til min side om pizzasovs.
 
Latte Art fra Arla
Er du vild med cappuccino eller cafe latte, så vil jeg klart anbefale, at du prøver Arla's Latte Art, når du laver mælkeskum. Du får en helt særlig tæt og blød micro-skum med en fyldig, let sødlig smag. 
 
Versionen med 2,6 pct. fedt (brun karton som på billedet) er bedst. Den lidt lettere mælk på 0,9 pct. i lyseblå karton er ok, men du får ikke samme perfekte oplevelse. 
Irma sojasovs
Sojasovs er mange ting. Men Irma's sojasovs er en fantastisk all-round sojasovs. Det er en soja med en dyb, fyldig smag. Du får meget mere end den ensporede smag af salt, som f.eks. fylder alt i den klassiske Kikkoman.
 
Smagen mangler måske en lille smule syre, hvis den bruges til Sushi, men så kan du tilsætte et par dråber risvineddike, og så er alt perfekt! Koster 18 kr. i Irma.
 
Kyllingefond fra Irma 
Det er stort set den eneste fond vi bruger. Selvfølgelig ikke så god som en hjemmelavet, men smagen er af rigtig kylling  - faktisk så god og ren, at man næsten kan spise den for sig selv.
Smagen er uendeligt meget bedre end den kemiske smag fra Knorrs klassiske terninger eller fond fra f.eks. Touch of Taste. Koster 30 kr. i Irma.