Pizza / Sådan bages pizzaen / Pizza i elektrisk stenovn

Pizza i elektrisk stenovn

En elektrisk stenovn sikrer dig geniale pizzaer på lettest mulige måde - til gengæld fylder den godt på køkkenbordet, og prisen løber op i cirka 5.000 kr.

Med en elektrisk pizzaovn, kan du lave pizza, som langt overgår, hvad du får på et typisk dansk pizzeria. Den bedste ovn, er efter min mening Effeuno p134h (se min anmeldelse her).

Fordelen ved en elektrisk stenovn frem for en brændefyret er først og fremmest, at den er let at varme op (et tryk på en knap frem for bål I mange timer). Andre fordel er, at den trods alt fylder meget mindre, vejer 25 kilo I stedet for 500 kilo, og så kan du bruge den selvom det regner og selvom du bor I lejlighed. Desuden vil din nabo sikkert sætte pris på, at du ikke ryger ham ud af huset.

Når du skal bage pizza gør du følgende:
  1. Tænd  ovnen på 400 graders topvarme og 350 grader undervarme og lad ovnen varme op I 45 minutter.
  2. Skru varmen op til 450 grader I toppen og fortsat 350 grader I bunden og vent yderligere 15 minutter.
  3. Så er det tid til at bage.
  4. Ved første pizza, bør du holde øje med, at bunden ikke brænder på.
Se hvordan jeg former dejen og bager pizza på kun 90 sekunder i min elektriske stenovn.