Pizza / Sådan bages pizzaen / Pizza på grill (med Weber pizzaovn)

Pizza på grill (med Weber pizzaovn)

Står du med en almindelig pizzasten og skal til at tænde grillen for at lave pizza, så overvej at tænde din køkkenovn I stedet.  køkkenovnen giver et sikrere og lige så godt resultat, hvis du følger min vedledning for bagning I køkkenovn.

 Vil du gerne lave pizza på grillen, og har du en kuglegrill, så overvej at købe en weber pizzaovn. Den fungerer glimrende og resultatet er et niveau over, hvad du kan lave direkte på grillen (og i køkkenovnen).

Ved pizzabagning på grill gælder som altid, at du skal gå efter højest mulige temperatur. Men det er afgørende at have det rette forhold mellem over- og undervarme, så din pizza bliver færdig på både top og bund.

At ramme det rette forhold mellem top- og bundvarme er ikke let, hvis man blot bruger en pizzasten. Men webers pizzaovn er en stor hjælp. Når jeg laver pizza på min gasgrill fra Outdoorchef, tager jeg de to tragte ud, sætter weber pizzaovnen på og tænder begge blus på maks, så er varmen perfekt.

Bruger du kulgrill er det sværere. Brug gerne briketter, og brug gerne mange! Gerne så mange briketter, at de kan ligge I en ring hele vejen rundt langs kanten i en højde af 3 briketter. På grillens midte skal der muligvis slet ikke være briketter eller muligvis et tyndt lag – der må du prøve dig frem.
 
Er alt optimalt, vil du kunne lave pizza på cirka 5 minutter - altså samme tid som i køkkenovnen. 
 
Bruger du webers pizzaovn, så husk at drej pizzaen efter cirka 3 minutter. Her er det vigtigt, at du ikke løfter på låget, men tager pizzaen ud af ovnens lille åbning ved hjælp af pizzaspaden. Løfter du låget, mister du alt for meget af ovenvarmen.