Om pizzasovs
Ifølge de oprindelige neapolitanske foreskrifter findes der kun en form for tomat, som kan anvendes til pizza. Det er den æggeformede san marzano tomat, der dels udmærker sig ved en kraftig god smag, og som dels har meget kød og mindre væde.
Andre tomater kan dog også bruges, men det er vigtigt at finde en tomat med kraftig smag som har så lidt væde som muligt. Det gælder uanset om man bruger friske tomater eller tomater på dåse.
Nedenfor finder du opskriften på den bedste pizzasovs - som også er den mest enkle.
Du finder også min egen smagsprøve af 16 forskellige dåsetomater. På en delt førsteplads kommer en dåse med san marzano tomater, mens den anden vinder er lavet på almindelige cherrytomater. Begge vindere har en god klar smag af tomat og kun tomat!
Taler man dåsetomater er to ting helt afgørende - man må aldrig købe hakkede tomater som generelt har dårligere smag og mere væde, og man må aldrig købe dåsetomater tilsat krydderier. Tilsæt i stedet dine egne krydderier, det tager 10 sekunder og du får en langt bedre smag.