Test af Outdoorchef Ascona 570 - Den bedste gasgrill!

Jeg mener selv, at jeg har verdens bedste gasgrill. Den er god til steg og kød, og i kombination med en weber pizzaovn laver den fantastiske pizzaer (altså så længe du ikke sammenligner med de pizzaer, du kan lave i en Effeuno pizzaovn).

Det geniale ved en Ascona 570 gasgrill fra Outdoorchef er, at den er formet som en klassisk kuglegrill - altså rund og med en diameter på 57 cm. Det gør den meget velegnet til at lave f.eks. flæskesteg og andre former for kød, der skal have indirekte varme.
 
Den kugleformede facon giver en perfekt varmefordeling, og samtidig er det muligt at indstille temperaturen meget nøjagtigt. Dertil kommer, at grillen kan blive meget varm, hvilket er genialt når man f.eks. skal gøre sværen sprød på en flæsesteg eller, når man laver pizza.
 
Til gengæld fungere grillen kun middelmådigt, når man skal grille med direkte varme. Det skyldes dels, at der ikke i tilstrækkelig grad er forbindelse mellem flammer og grillflade og dels, at arealet til direkte grill reelt kun er omkring 25 cm. i diameter. Men bruger du mest indirekte varme er det en super grill. Og vil du gerne bruge grillen til at lave pizza, så har du fundet din ven for livet!
 
Grillens form og størrelse gør, at en weber pizzaovn (se anmeldelse her på siden) passer perfekt til grillen. Og i det her tilfælde bliver 1+1 til en million.
 
Giver du fuld gas på grillen har du mulighed for at opnå en temperatur, som er langt højere end jeg har oplevet i kulfyret kuglegrill - og helt uden sammenligning med f.eks. den helt elendige Pizzacraft Pizzaria Pronto Outdoor, som jeg også anmelder her på siden. Selv i frostvejr og vind, kan du opnå en temperatur, som giver dig pizza på ca. 6-7 minutter - vel at mærke pizza med super sprød bund og de attråværdige leopardprikker på pizzaskorpen.
 
Så skynd dig ud og køb en - og få lige en weber pizzaovn med i købet!
 
Pris ca. 4000 kr.

Bedømmelse:

★★★★

4 ud af 5 stjerner